i
2010 m. gruodžio 24 d.
Nr. 94
(1879)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Jėzus – mūsų Jėga

Jeigu žaizda tau skauda, jis – Gydytojas.
Jeigu karštinė tave degina, jis – Šaltinis.
Jeigu neteisybė tave persekioja, jis – Teisybė.
Jeigu silpnybė tave vargina, jis – Jėga.
Jeigu mirtis tave gąsdina, jis – Gyvybė.
Jeigu dangus tave traukia, jis – Kelias.
Jeigu tamsa tave skandina, jis – Šviesa.
Jeigu alkis tave graužia, jis – Maistas.

    Šv. Ambraziejus

Aną istorinę valandą, Betliejaus piemenims ganant savo bandą: „Ūmai prie angelo atsirado gausi dangaus kareivija. Ji garbino Dievą, giedodama: Garbė Dievui aukštybėse, o žemėje ramybė jį mylintiems žmonėms“. (Lk 2, 13)

Bėgo amžiai, kruviniausi karai, revoliucijos, okupacijos ir piktos, klaidingos idėjos. Jos palietė krikščioniškąją Europą ir mūsų Tėvynę Lietuvą. XVII amžiuje prancūzų enciklopedistai ir masonai šaukė: „Šalin nuo Bažnyčios“, XVIII amžiuje: „Šalin nuo Kristaus“, XIX amžiuje: „Šalin nuo Dievo“. Ir XX amžiuje bolševikai ir naciai paskelbė negailestingą kovą Dievui ir tikintiesiems. Sovietų istorikas Medvedevas tvirtino, kad vien sovietiniuose lageriuose nužudyta 45 milijonai, A. Solženicynas – 62 milijonai, o visame pasaulyje raudonieji nužudė apie 130 milijonų.

Ir mūsų Tėvynė prieš 20 metų nusikratė pavergėjų okupacijos. Tiesa, dar ta laisvė nepilna, liūdna ir skausminga. Jau seniai Lietuvoje siaučia dvasinė krizė ir kasdien ji sunkėja. O dabar kalbame apie ekonominę ir kitas krizes, neminint pirmojo jų šaltinio. Norint nugalėti ekonominę krizę, pirmiausia reikia nugalėti dvasinę. Bet apie šią krizę Lietuvoje niekas nekalba.

Reikia grįžti prie Dievo, kito kelio į ateitį nėra.

Marksizmas išplovė smegenis inteligentams, o degtinė – darbininkams ir kaimo žmonėms. Be to, šie dalykai sutrumpino žmonių atmintį. Mes viską greitai užmirštame. Štai bolševikai sušaudė 16 ministrų, devynis generolus, Vilniaus sukilėlių majoro Bulvičiaus aštuonis narius, o kiek dar vyskupų ir kunigų. Bet apie tai valdžia nusikalstamai tyli.

Degtinė ir narkotikai negailestingai žudo Lietuvą. Šiuo metu vienam žmogui tenka 18 litrų išgertos degtinės. Vaikai ir seneliai negeria, tai šis skaičius dar didėja. Mes prageriame ne tik savo sveikatą, bet ir naujosios kartos ateitį. Rytai nori mus pavergti, bet tai ateities klausimas. Degtinė ir narkotikai yra realus dabarties priešas. Su šiuo priešu kovoti mūsų kariuomenė yra nepajėgi, todėl mes patys turime sudaryti šiai blogybei nenugalimą kliūtį ir Lietuvą išgelbėti.

Kai kurie Seimo nariai stengėsi Lietuvą pražudyti. Jie priėmė įstatymą laisvai pardavinėti degtinę dar 2 val. (t. y. iki 24 val.), ir šie „patriotai“ suokia, kad žmonės pirks tik valstybinę degtinę ir nepirks nelegalios. Anot jų, valstybės biudžetas laimės. Laimės vieną kitą tūkstantį, o praras milijonus. Ir jaunoji karta gims jau su pragertomis smegenimis.

Taigi, kol laikas, kovokime prieš šitą baisų Tėvynės priešą. Vėliau bus vėlu. O kur dar vagystės, korupcija, ligos ir kitos bėdos. Todėl iš širdies veržiasi mūsų didžiojo poeto Bernardo Brazdžionio malda:

Mes be Tavęs, Kristau, pūga,
Mes be Tavęs tiek metų žiemą šąlam.

Ir mes dėl šitų Tėvynės nelaimių esame dalinai kalti. Per mažai kovojome su blogiu, kuris prisidengia madingais žodžiais: demokratija, tolerancija, teisės ir kiti. Leidome blogiui suklestėti iki dabartinio tragiško masto.

Betliejuje gimęs Kristau, pažadink mumyse ryžto ir kovos dvasią ginti Lietuvą ir neleisti jai išnykti iš Europos žemėlapio. Jau esame įpratę kam nors dedikuoti metus. Mes prašome Lietuvos valdžią ir visuomenę paskelbti ateinančius metus kovos už Dievą ir Tėvynę metais.

Ačiū Jums, katalikai ir lietuviai, už meilę Tėvynei, už pagalbą kovojant, už ilgametę ir nuožmią kovą dėl Lietuvos Laisvės ir Nepriklausomybės. Tegul Betliejuje gimęs Kristus atlygina už jūsų didelę ir taurią širdį. Tepripildo kalėdinis džiaugsmas mūsų dvasinį pasaulį ramybės ir gimusio Kristaus dieviškos palaimos. Geros sveikatos, sėkmės kūryboje ir darbe. Tesuteikia Naujieji metai išminties siekti dar kilnesnių tikslų: ieškoti tiesos, mylėti grožį, siekti gėrio ir daryti tai, kas tobula.

Su Šventomis Kalėdomis, Kristaus gimimo švente, sveikinu brolius partizanus, politinius kalinius, tremtinius, Laisvės kovotojus ir visus geros valios Lietuvos katalikus.

Mons. Alfonsas SVARINSKAS

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija