2010 m. gruodžio 24 d.
Nr. 94
(1879)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Kristaus Gimimo švenčių simbolika Vatikane

Mindaugas BUIKA

Popiežius Benediktas XVI
prie meksikiečių dovanotos
Prakartėlės, įrengtos
audiencijų salėje

Popiežiui dovanota Kalėdų eglė

Laukiant popiežiaus Benedikto XVI kalėdinio laikotarpio (nuo Kristaus Gimimo šventės iki Trijų Karalių) liturginio celebravimo žiniasklaida plačiau informavo apie pasirengimą šioms šventėms. Gruodžio 17 dieną Šv. Petro aikštėje buvo įžiebta didinga Kalėdų eglė, kurią šiemet Šventajam Tėvui padovanojo Italijos šiaurės rytų pasienio vokiškojo Tirolio – Alto Abidžės autonominio regiono Bolzano provincijos Lusono miesto savivaldybė. Prisimintas šios kalnuotos Alpių vietovės ryšys su Popiežiumi, nes iš čia yra kilusi Benedikto XVI (Jozefo Ratcingerio) senelė iš motinos pusės, kuri ištekėjo už kepėjo į tolimąją Bavariją. Vyriausia iš tos šeimos, susilaukusios aštuonių vaikų, duktė Marija Peintner-Ratcinger  susituokė su vietiniu policijos pareigūnu tapo Šventojo Tėvo mama.


Šventinio Betliejaus džiaugsmai ir rūpesčiai

Mindaugas BUIKA

Rusijos maldininkės Kristaus
Gimimo bazilikoje

Maldininkų gausa skatina ekonomiką

Artėjant Kalėdoms pasaulio krikščionių žvilgsniai kaip visuomet yra nukreipti į Kristaus tėvynę, Šventąją Žemę, su užuojauta ir giliu susirūpinimu prisimenant čia ir visame Artimųjų Rytų regione gyvenančių tikėjimo brolių ir sesių sunkumus gausių ir smurtingų konfliktų akivaizdoje. Tačiau maloniai ir viltingai nuteikia tarptautinės žiniasklaidos informacija apie palyginus taikią dabartinę padėtį pačiame Išganytojo gimtajame mieste Betliejuje, kuriame per Kalėdas laukiama rekordinio maldininkų skaičiaus.


Kalėdų centre – Šventoji Šeima

Kun. Vytenis Vaškelis

Dievo Sūnui tebus amžina garbė, nes Jis iš meilės savo kūriniams Kalėdų naktį įsikūnydamas perkeitė Visatą ir pakeitė žmonių istorijos likimą... Tačiau Jėzui, vos spėjusiam pasigėrėti Švč. M. Marijos ir šv. Juozapo meile bei džiaugsmu, priimti trijų Išminčių dovanas (bene gražiausia iš jų – Išminčių išmintingiausias poelgis –  parpuolimas prieš mažąjį Jėzų ir Jo, kaip Dievo, pagarbinimas), iškyla mirtinas pavojus: „Erodas ieškos kūdikio, norėdamas jį nužudyti“ (Mt 2, 13).


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija