2010 m. gruodžio 31 d.
Nr. 95
(1880)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

JIE IŠSIGANDO

Algirdas Patackas

Alkoholio lobistai pasiekė, kad Seimas pritarė alkoholio atpiginimui ir prieinamumui. Šitai laikinai pristabdė Prezidentės veto. Jie nenusiramins – dar nuo karčiamų ir smuklių gadynės žinome, kad nėra įkyresnių ir įžūlesnių už šitą šutvę, į kurią dabar įsirašė ir Seimas. Jei kas iš seimūnų skaitys šį tekstelį, po pastarojo sakinio lengviau atsidus ir nusižiovaus – a, Seimas... Kaltinimų Seimui ši publika nebijo – žinau, pats ten dešimt metų buvau. Jie bijo tik tada, kai parašoma jų pavardė ir kaip jis ar ji asmeniškai balsavo. Asmeniškai!

Spaudoje pasirodė keletas moralizuojančių straipsnių ta tema. Turiu garbės informuoti rašančiąją broliją – jie padės kaip nabašninkui  kompresas, nes visiems viskas seniai aišku. Šita publika bijo tik vieno – viešumo. Su pavardėmis. Ir dar – rinkimų.

Arkivyskupas paragino pavardes paviešinti. Kas pasidarė – tarsi kas pagaliu būtų skruzdėlyną pamaišęs! Vienas po kito kilo klyksmai ir dejonės – kas čia bus, kur seimūno laisvė laisvai reikštis...  Taigi reikškitės, jei esat teisūs – aiškinkit, švieskit, ko bijote pavardės? O tiesa yra tokia – baimė rodo, kad jie puikiai žino, kad elgiasi blogai – žino tai geriau už mus.

Rinkėjau, Lietuvos pilieti, įsidėmėk šias pavardes – pravers per rinkimus!

Seimo nariai, kurie neseniai balsavo UŽ tai, kad ilgiau (iki 24 val.) būtų prekiaujama alkoholiu ir alkoholiui būtų sumažintas akcizo mokestis (t. y. sumažėtų įplaukos į valstybės biudžetą): Ačas, Babilius, Baltraitienė, Barakauskas, Bastys, Baura, Bogušis, Bradauskas, Bucevičius, Budrys, Bukauskas, Burba, Butkevičius, Čaplikas, Daukšys, Dinius, Endzinas, Galvonas, Gapšys, Gedvilas, Giedraitis, Graužinienė, Grubliauskas, Jonyla, Juozapaitis, Karosas, Kašėta, Kernagis, Kirkilas, Komskis, Kuodytė, Kurpuvesas, Liesys, Mazuronis, Meiželytė-Svilienė, Narkevič, Lydeka, Melianas, Mikutienė, Nedzinskas, Palionis, Pauža, Pavilonienė, Pečeliūnas, Petkus, Petrauskienė, Pinskus, Ramelis, Ramonas, Ručys, Sabatauskas, Sacharuk, Salamakinas, Simulik, Sinkevičius, Sysas, Stanevičius, Steponavičius, Stirblytė, Šiaulienė, Šilgalis, Talmont, Tamašauskas, Valinskas, Valinskienė, Valiukevičiūtė, Valkiūnas, Varaška, Vėsaitė, Veselka, Zaščiurinskas, Žakaris, Žemaitaitis, Žilinskas.

Seimo nariai, kurie balsavo PRIEŠ arba susilaikė: Adomėnas, Andriukaitis, Anušauskas, Baškienė, Baukutė, Bekintienė, Bilotaitė, Čigriejienė, Dagys, Dautartas, Degutienė, Dumčius, Glaveckas, Gražulis, Jankauskas, Juknevičienė, Jurkevičius, Kazulėnas, Klumbys, Kubilius, Kupčinskas, Kuzminskas, Luomanas, Margevičienė, Masiulis Kęstutis, Matulas, Matuzas, Navaitis, Pupinis, Ramanauskaitė-Skokauskienė, Rutkelytė, Sabutis, Saudargas, Smetona, Stancikienė, Stankevičius, Stoma, Stundys, Šedžius, Šukys, Uoka, Urbanavičius, Vareikis, Vidžiūnas, Zingeris, Zuokienė, Žeimys.

Nedalyvavo: Aleknaitė-Abramikienė, Auštrevičius, Ažubalis, Dumbrava, Jagminas, Juršėnas, Masiulis Eligijus, Olekas, Starkevičius, Teišerskytė.

Balsavimo rezultatai pagal frakcijas:

Balsavimas už siūlymą ilginti svaigalų prekybos laiką

Informacija iš: http://www3.lrs.lt/pls/inter/w5_sale.bals?p_bals_id=-10154

Balsavimas už siūlymą sumažinti akcizą svaigalams

Informacija iš: http://www3.lrs.lt/pls/inter/w5_sale.bals?p_bals_id=-10088

Redakcijos prierašas. Galime pasidžiaugti, kad Prezidentei vetavus šiuos įstatymus, praėjusią savaitę Seimo nariai jos nuomonei pritarė ir prekybos alkoholiu laikas bei akcizas svaigalams nesikeis.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija