2011 m. sausio 5 d.
Nr. 1
(1881)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Šiemet atleis 424 policininkus

Iki metų pabaigos ketinama panaikinti 500 pareigybių ir atleisti 424 policijos rinktinės „Vytis“ pareigūnus. Pareigybių skaičių numatyta mažinti keliais etapais: nuo kovo ir gegužės planuojama atleisti statutinius valstybės tarnautojus, vykdančius reagavimo funkcijas ir dirbančius veiklos organizavimo skyriaus budėtojų grupėje, taip pat dalį karjeros valstybės tarnautojų. Vėliau, atsižvelgus į susiklosčiusią situaciją, pareigybės bus naikinamos etapais iki gruodžio 31 dienos. Reorganizacija palies pirminės grandies policijos pareigūnus.

Dėl susiklosčiusios situacijos profesinė sąjunga kreipėsi į Lietuvos policijos generalinį komisarą Vizgirdą Telyčėną prašydama, kad iki numatomo pareigybių naikinimo proceso pabaigos būtų sustabdytos visos sistemoje vykdomos atrankos, konkursai bei priėmimai, perkėlimai į pareigas, kad būtų užtikrinta Lietuvos viešosios policijos rinktinės „Vytis“ darbuotojų, kurių pareigybės naikinamos, teisė užimti kitas lygiavertes arba, jų nesant, žemesnes pareigas.

Policijos rinktinės „Vytis“ pareigūnai atlieka Lietuvoje esančių užsienio valstybių diplomatinių atstovybių, konsulinių atstovybių bei jų vadovų rezidencijų išorinę apsaugą, užtikrina Lietuvos diplomatinių atstovybių ir konsulinių įstaigų užsienyje vidinę apsaugą.

„Vyčio“ pareigūnai perspėja, kad toks pertvarkymas iš valstybės biudžeto papildomai pareikalaus 10 mln. litų. Mat jeigu nebus pratęsta komercinės apsaugos funkcija, Policijos departamentas bus priverstas kreiptis į Vyriausybę, kad ji Policijos departamentui papildomai skirtų apie 10 mln. litų. Be to, 4,5 mln. litų reikės darbuotojų išeitinėms kompensacijos ir maždaug 5 mln. litų kitoms policijos funkcijoms finansuoti. Kaip tik tokią sumą vidutiniškai per metus į Policijos departamento biudžetą perveda rinktinė „Vytis“ už įvairių objektų apsaugą. Be to, ši rinktinė iš uždirbamų pinigų save išsilaiko.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija