2011 m. sausio 7 d.
Nr. 2
(1882)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai

Varėnoje – naujo socialinio būsto įkurtuvės

Rūta Averkienė

Naujakurius aplanko Kalėdų senelis

Rajono meras Vidas Mikalauskas
sveikina pirmojo per du
Nepriklausomybės dešimtmečius
socialinio būsto gyventojus

Gruodžio 22-ąją Varėnoje vyko iškilmingas socialinio būsto atidarymo renginys. Puikią kalėdinę dovaną – raktus 32 butų gyvenamajame name gavo asmenys ir šeimos, turintys teisę į socialinį būstą ir įrašyti į sąrašus socialiniam būstui gauti. Simbolinę juostelę perkirpo ir naujakurius pasveikino Varėnos rajono savivaldybės meras Vidas Mikalauskas, administracijos direktorius Algis Miškinis, Socialinės apsaugos ir darbo ministro patarėjas Juozas Šilanskas, namą stačiusios UAB „Varėnos statyba“ direktorius Vytas Valentukevičius, Savivaldybės tarybos narė Adelė Ilginienė.

Namas pastatytas ir įrengtas moderniai – erdvios laiptinės, butų prieškambariai ir rūsių patalpos, šviesūs kambariai ir dideli balkonai. Du butai pritaikyti gyventi žmonėms su negalia. Privalumas – bus galima atskirai reguliuoti kiekvieno buto šildymą. Be to, namas stovi šalia miško.

Savivaldybės meras Vidas Mikalauskas sakė, kad šio būsto atidarymas – šventė visiems, kadangi tai pirmasis per du Lietuvos Nepriklausomybės dešimtmečius Varėnoje pastatytas socialinis būstas. „Nors naujame name tik 32 butai, o naujo būsto dar laukia apie 350 socialiai remtinų šeimų ir pavienių asmenų, vis tiek džiaugiuosi, nes dar šiemet į naujus, modernius butus įsikels 108 varėniškiai. Reikėjo labai stengtis, kad šis namas būtų pastatytas. Džiaugiuosi kvalifikuotu statybininkų triūsu, o kad jį statė varėniškiai, dvigubai smagu. Naujame būste gyvensiantiems 58 vaikams sudarytos puikios sąlygos augti ir mokytis.“

UAB „Varėnos statyba“ direktorius V. Valentukevičius įteikė merui simbolinį namo raktą. Jis sakė, kad šis daugiabutis – ne tik pats moderniausias, bet ir pats ekonomiškiausias namas Varėnoje, nes kiekviename bute įrengta šildymo reguliavimo sistema.

Naujakurius pasveikino ir Snieguolė. Su dideliu maišu dovanų iš miško išbridęs Kalėdų senelis pradžiugino ne tik mažuosius naujo namo gyventojus, bet ir jų tėvelius. Dovanų krepšeliuose, kuriuos su Kalėdų seneliu naujakuriams dovanojo meras, buvo ne tik saldainiai, bet ir buto raktai. Jiems simbolines dovanėles įteikė ir ministro patarėjas J. Šilanskas.

Dar dažais kvepiančių namų duris ne vienas varėniškis pravėrė su džiaugsmo ašaromis akyse. „Nesitikėjome dar šiemet gauti naują butą. Tai ne šiaip sau kalėdinė dovana, tai – tikras Šv. Kalėdų stebuklas“, – tvirtino gyventojai. Ne viena šeima, naujo socialinio būsto laukianti po dešimt ir daugiau metų, sakė skubėsiantys įsikurti naujuose namuose.

Administracijos direktorius Algis Miškinis, sveikindamas naujo namo gyventojus, linkėjo jiems būti tikrais šeimininkais, tausoti ir saugoti būstą.

Namas pradėtas statyti 2008 m. pabaigoje ir pastatytas valstybės biudžeto lėšomis – už 6,9 mln. Lt. Rangovas – UAB „Varėnos statyba“. Butams paskirstyti buvo sudaryta komisija. Jie buvo skirstomi atsižvelgiant į šeimos narių skaičių ir įstatymu numatytą bendrojo buto ploto normatyvą.

Varėna
Autorės nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija