2011 m. sausio 7 d.
Nr. 2
(1882)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai

Per baltą sniego pūgą...

Vytautas BURGEVIČIUS

Kalėdų senelis su Medingėnų vaikučiais

Vakaro Piemenėlių šv. Mišias
Rietavo bažnyčioje aukoja klebonas
kun. Antanas Gutkauskas

Piemenėlių šv. Mišias
Medingėnų bažnyčioje aukoja
kun. Arvydas Mačiulis

Kalėdų senelis su Rietavo parapijos
senelių globos namų gyventojais

Kalėdų senelis Nasrėnų
senelių globos namuose

Rietavo klebonas kun. Antanas Gutkauskas, padedant parapijos vikarams kunigams Arvydui Mačiuliui ir Gediminui Jazbučiui, jau antras Kalėdas Rietavo Šv. arkangelo Mykolo bažnyčioje šventė dalyvaujant Kalėdų seneliui. Užtat ir Kūčių vakarą į Piemenėlių šv. Mišias susirenka daug Rietavo parapijos vaikučių ir jaunimo. Ir šįmet per Piemenėlių  šv. Mišias tarp gausiai susirinkusių suaugusiųjų daugiau kaip trečdalį sudarė vaikai ir jaunimas. Pasibaigus šv. Mišioms prie gražiai įrengtos Prakartėlės vaikai ir jaunimas bendravo su Kalėdų seneliu, giedojo kalėdines giesmes, deklamavo eilėraštukus. O Kalėdų senelis tik traukė, tik traukė kalėdines dovanėles iš savo didžiulio, neišsenkančio maišo... Visiems buvo gera ir smagu!

Rūpestingas klebonas kun.  A. Gutkauskas nepamiršo ir kitų jo žinioje esančių parapijų. Jo pagalbininkas kun. A. Mačiulis, aptarnaujantis maždaug už dvidešimties kilometrų esančią Medingėnų parapiją, Kūčių vakarą  su Kalėdų seneliu ir Telšių Vyskupo Vincento Borisevičiaus kunigų seminarijos auklėtiniais Gintautu Meškausku ir Gražvydu Urbonu važiavo į Medingėnus. Medingėniškiai labai laukė svečių, o ypač Kalėdų senelio, kuris jau antri metai atvažiuoja pas medingėniškius su kalėdinėmis dovanėlėmis. Tai kunigų klebono A. Gutkausko ir Medingėnų parapiją aptarnaujančio A. Mačiulio iniciatyva. Jie pasikvietė Kalėdų senelį, pasirūpino, kad Telšių Vincento Borisevičiaus kunigų seminarijos propedeutinio kurso auklėtinis Antanas Liekis saugiai nuvežtų Senelį pas parapijiečius. Tą Kūčių vakarą gražiai sutvarkytoje Medingėnų Švč. Trejybės bažnyčioje šv. Mišias aukojo kun. A. Mačiulis, patarnaujant G. Meškauskui ir G. Urbonui. Šv. Mišių metu buvo perskaitytas Telšių vyskupo Jono Borutos SJ kalėdinis sveikinimas tikintiesiems.

Po šv. Mišių prie gražiai bažnyčios darbuotojos Linos Songailienės įrengtos Prakartėlės Kalėdų senelis susitiko su Medingėnų parapijos vaikučiais, pabendravo ir apdovanojo juos saldumynais. Neliko pamiršti ir Rietavo parapijos senelių globos namų bei jų padalinio, esančio Kretingos rajone Kūlupėnų seniūnijoje Nasrėnų kaime, senukai. Rietaviškis kun. G. Jazbutis nuvežė Kalėdų senelį į Vyskupo Motiejaus Valančiaus gimtinėje Nasrėnuose įsikūrusius Rietavo parapijos senelių globos namus. Čia senelį pasitiko vedėjas soc. darbui Valdas Dargužis. Globos namų gyventojai džiaugėsi šio padalinio vedėju V. Dargužiu, šeimininkėmis, kad juos aplanko ir Rietavo parapijos klebonas kun. A. Gutkauskas. Nasrėnuose gyvenantys senukai buvo apdovanoti kalėdinėmis dovanėlėmis.

Linksmiausiai nusiteikę Kalėdų senelį sutiko Rietavo parapijos senelių globos namų gyventojai. Jie ne tik deklamavo vaikystėje išmoktus eilėraščius, bet ir giedojo, dainavo, prisiminė jaunystės dienas, netgi parodė meninę programėlę. Senukai džiaugėsi geru maitinimu. „Valgome tarsi kokie ponai!.. Gyvendami savo namuose taip skaniai ir sočiai nepavalgydavome“... – sakė senoliai. Visi globotiniai nuoširdžiai dėkojo nuolat su jais esantiems kunigams G. Jazbučiui ir A. Gutkauskui, šeimininkėms ir visam Rietavo senelių globos namų personalui už rūpinimąsi.

Rietavas - Medingėnai - Nasrėnai
Autoriaus nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija