2011 m. sausio 19 d.
Nr. 5
(1885)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai

Nepriklausomybę turime stiprinti kasdien

Melo ir tiesos kova ypač aktuali dabartinėje Lietuvoje. Meluojama dažniausiai turint slaptus kėslus: savanaudiškumą, nusikaltimo ar klastos slėpimą, norint ką nors pažeminti ar apšmeižti. Kai meluoja pareigūnai, gali būti padaroma žala ir valstybėms.

Dalia Grybauskaitė, dar dirbdama Briuselyje Europos komisare, matė prasidedantį pasaulio ekonomikos nuosmukį ir ne kartą perspėjo tuometinį Lietuvos premjerą G. Kirkilą apie būtinybę mažinti Lietuvos biudžeto išlaidas ir kaupti lėšas, kaip tai darė Estija. Premjeras neklausė, pavadino tai politikavimu ir toliau išlaidavo, slėpė nuo opozicijos ir Lietuvos žmonių blogėjančią biudžeto padėtį, t. y. melavo, tuo padarydamas didžiulę žalą.

Valdant Vladimirui Putinui Rusijoje atgimsta totalitarizmas. Rusija – didelė valstybė, labai turtinga žemės gelmių ištekliais. Jų pardavimą ir finansinius srautus kontroliuoja ir valdo Kremlius. Kas šiai kontrolei nepasiduoda, yra pašalinami. Iš paviešintų JAV diplomatų ataskaitų galima daryti išvadą, kad Rusija yra korumpuota autokratinė kleptokratija, kurios centre –  V. Putinas, o šios sistemos pareigūnai, oligarchai ir organizuoto nusikalstamumo grupuotės sudaro virtualią mafijos valstybę.

Kremlius kontroliuoja ir Rusijos žiniasklaidą. Žiniasklaida siekia atkurti galingą Sovietų Sąjungos dydžio Rusijos valstybę. Nepritarimas Kremliaus politikai arba tiesos sakymas  netoleruojamas. Už tiesos žodį Rusijoje jau yra nužudyta per 100 žurnalistų.

Prorusiški Lietuvos bankai supirkinėja Lietuvos laikraščių akcijas ir Lietuvoje. Manoma, kad tai ne vien verslas, bet ir politika: kas valdo informaciją, tas valdo ir situaciją. Sesuo Nijolė Sadūnaitė „Lietuvos ryto“ dienraštį pavadino „Kremliaus rytu“.

Oranžinėje Ukrainoje melagingai propagandai prieš NATO ir Europos Sąjungą Kremliaus mestos didžiulės lėšos padarė savo juodą darbą: ukrainiečiai išsirinko prorusišką prezidentą.

A. Kubiliaus vyriausybė pradėjo dirbti labai sunkiu laikotarpiu. Bet šį smūgį sėkmingai atlaikė. Opozicija už šį ekonomikos nuosmukį per visus kairiųjų ir Kremliaus žiniasklaidos kanalus nepelnytai kaltina A. Kubiliaus vyriausybę ir kursto Lietuvos žmones nuversti vyriausybę. To paties siekia ir Kremlius. Taigi, opozicijos ir Kremliaus siekiai sutampa. Kremliui labai nepatinka, kad Lietuva siekia būti energetiškai nepriklausoma nuo Rusijos, nes Kremlius per energetiką siekia valstybėms primesti  savo imperinę politiką ir laikyti jas savo gniaužtuose.

Prisiminkime, kaip buvo sumažintas gamtinių dujų tiekimas Ukrainai. Ukraina nebuvo paklupdyta vien dėl to, kad turėjo galimybę prisijungti prie magistralinių dujotiekių, einančių į Europą. Kilo triukšmas visoje Europoje.

Gruzija, planuojanti stoti į NATO, buvo atakuojama panašiai. Rusijos teritorijoje „netyčia“ sprogo dujotiekis, einantis į Gruziją. Gruzinai ištvėrė dujų blokadą skubiai atsivedę dujas iš kaimyninio Azerbaidžano.

Ar pagalvojame, kas būtų, jei įvyktų tai, kas įvyko Gruzijoje? Lietuvos miestuose dauguma katilinių kūrenamos dujomis, todėl užšaltų ir sutrūkinėtų radiatoriai bei vamzdynai, nutrūktų vandens tiekimas. Taigi ar gamtinės dujos nėra ginklas? Alternatyvaus dujų tiekėjo Lietuva neturi. Už gamtines dujas Lietuva moka „Gazpromui“ 1 milijardą litų per metus daugiau, negu moka Vokietija. Ir kaip Kremlius turi nepykti ant A. Kubiliaus, kad tokį galingą ginklą jis nori  išmušti iš Kremliaus rankų?

A. Kubiliaus vyriausybei paskelbus, kad Lietuvoje bus statoma atominė elektrinė, Kremlius bematant paskelbė, kad atominė elektrinė bus statoma Karaliaučiaus srityje šalia Lietuvos. Kitas prorusiškas diktatorius pareiškia, kad statys atominę elektrinę Baltarusijoje šalia Vilniaus. Taigi Kremlius nenori, kad Lietuva būtų energetiškai nepriklausoma, nori, kad energetinė smaugimo kilpa ant Lietuvos kaklo būtų Rusijos rankose. Galvojama, kad konkursas dėl atominės elektrinės statybos Lietuvoje neįvyko dėl Kremliaus spaudimo potencialiems investuotojams.

Buvusio VSD vadovo Mečio Laurinkaus žiniomis, Lietuvoje dabar yra apie 3000 Rusijos slaptųjų agentų. Vienas iš jų uždavinių – intrigomis ir melu skaldant lietuvių vienybę stiprinti Rusijos įtaką Lietuvoje.

Praėjo 20 metų po tragiškų Sausio 13-osios įvykių. Žuvo Lietuvos piliečiai, garbingai stovėję už Lietuvos nepriklausomybę ir mūsų laisvę. Amžina šlovė jiems ir garbė! Lietuviai visam pasauliui parodė, kad iki dantų ginkluotą priešą, einantį su MELO vėliava, galima nugalėti ne ginklu, bet labai tvirta dvasia, žinant, kad tavo pusėje yra  TIESA.

Iškovota nepriklausomybė nebus ilgalaikė, jeigu mes patys jos kasdien nestiprinsime. Rusijos valdžios ideologas Aleksandras Duginas teigia, kad Rusija jau laukia globalaus jėgų persiskirstymo. „Pavyzdžiui, jei kas nors atsitiktų JAV, mes dar kartą okupuosime šias šalis“, – kalbėdamas apie Baltijos šalis sakė A. Duginas.

Ar tai nėra įspėjimas mums? Visiems linkiu, kad šis košmaras nepasikartotų ir tam turime būti pasiruošę, vieningi ir budrūs.

Dangirdas  Lingys

Klaipėdos  rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija