2011 m. vasario 4 d.
Nr. 10
(1890)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai

Apie pedofiliją Lietuvoje ir pasaulyje

Giedrius Grabauskas-Karoblis

Tarptautinės konferencijos
„Pedofilija Lietuvoje ir pasaulyje“
plakate – prievartavimą
patiriančių vaikų skausmas

Sausio 22 dieną Kaune vyko tarptautinė konferencija „Pedofilija Lietuvoje ir pasaulyje“. Konferenciją organizavo judėjimas „Drąsiaus kelias“, talkino keli pilietiniai judėjimai ir grupė mokslo bei kultūros veikėjų. Konferencijoje dalyvavo daugiau kaip 400 žmonių – tarp jų ir nužudyto kovotojo su pedofilija D. Kedžio mama Laima Kedienė, sesuo teisėja Neringa Venckienė, tetos Audronė Skučienė ir Birutė Steponkevičienė, kiti giminaičiai. Į renginį atvyko nemažai svečių iš užsienio – Belgijos princesė Žaklina de Croy, žymus kovotojas su pedofilija, profesorius Mauricio Bruni iš Italijos, žurnalistė Rita Broka iš Latvijos ir kiti. Konferencijoje dalyvavo ir Seimo nariai S. Stoma, K. Uoka, Kauno tarybos narys A. Mileika, nemažai visuomenės veikėjų, įvairių pilietinių judėjimų lyderių.


Pedofilija – bedievystės vaisius

Kun. Jonas Varkala

Dabartiniame gyvenime sunku išlikti žmogumi, kuris siektų sistemiško tikrovės vaizdo ir suvokimo. Gyvename specialistų laikais, mus supa žmonės, turintys gilų, bet tik dalinį tikrovės vaizdą, o kartais gal ir apskritai tik gerai išvystytą intelektualinę fikciją ar gyvenantys virtualioje tikrovėje. Žodžius žmogus-specialistas galime pakeisti žodžiais žmogus-robotas, o robotui nebūtina sisteminė pasaulėžiūra, moralė – jam svarbiausia funkcionalumas. Taigi šiuolaikinį žmogų-robotą galima sėkmingai programuoti ir juo manipuliuoti...


Saugokimės gripo

Žiemą, plintant gripo epidemijai, verta priminti, jog reikia pasirūpinti savimi ir saugotis peršalimo ligų. Kauno miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro specialistai pataria, kaip paprastomis asmens apsaugos priemonės galėtume išvengti gripo.

Kauno visuomenės sveikatos centro duomenimis, sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis yra įprastas šiam sezonui. Tačiau saugotis peršalimo ligų reikia ne tik tada, kai siaučia epidemija.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija