2011 m. kovo 12 d.
Nr. 19
(1899)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Kultūros zona


ARCHYVAS

2011 metai


XXI Amžius

Naujienų vaivorykštė

Rašytoja – rajono Garbės pilietė

Edvardas Vaičius

Puziniškio dvaras –
G. Petkevičaitės-Bitės tėviškė

Plonėja kalendorius – gal jau šimtmetį sklaidai jį, Gabriele, ir dėl kitų tau širdį gal jau šimtmetį tegelia kaip gėlė. (Judita Vaičiūnaitė)

Šiemet minime Gabrielės Petkevičaitės-Bitės, žymios rašytojos, švietėjos, mokytojos, gimimo 150-ąsias metines. Šios sukakties išvakarėse Panevėžio rajono politikai vienbalsiu sprendimu žymiajai krašto moteriai suteikė Garbės pilietės vardą.


Kultūra

Kaune skambėjo sakralinė muzika

Minsko (Baltarusija) kamerinis
ansamblis „Vdohnovenie“ (vadovė
Baltarusijos valstybinio
pedagoginio universiteto dėstytoja
Larisa Jadlovskaja – dešinėje)
gieda Švč. Mergelės Marijos Ėmimo
į dangų (Vytauto Didžiojo) bažnyčioje

Vasario 25–27 dienomis Kaune nuskambėjęs pirmasis (ir jau tarptautinis!) sakralinės muzikos festivalis „Kaunas Musica Religiosa 2011“ klausytojams padovanojo šventinį savaitgalį.

„Kaunas Musica Religiosa 2011“ yra gražaus ir ambicingo projekto „Kaunas Cantat“ dalis, iš pradžių planuota Lietuvos, o įgyvendinta tarptautiniu mastu. Taip dažnai nutinka, kai menu ir jo kultūra pradeda rūpintis plačių užmojų kūrėjai, galvojantys ne tik apie savo darbus. Taip nutiko ir „Kaunas Musica Religiosa 2011“ atveju, kurio sumanytojai ir organizatoriai – festivalio meno vadovas Rolandas Daugėla ir „Kaunas Cantat“ direktorius Valdas Latoža. Graži festivalio idėja ir natūralumas, persmelkęs visus savaitgalio koncertus, verčia šį renginių ciklą pavadinti nekomerciniu.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija