2011 m. kovo 23 d.
Nr. 22
(1902)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Kultūros zona


ARCHYVAS

2011 metai


XXI Amžius

Atmintis

Tas skrendantis paveikslas

Marija MACIJAUSKIENĖ

Pagal B. Pūkelevičiūtės romaną
„Aštuoni lapai“. Insenizacijos
autorė D. Juronytė. „Dar kartą
atsigręšiu“ monospektaklis

Dar ne taip seniai teatro, kino ir televizijos aktorė Antanina Mackevičiūtė atšventė savo 85-ąjį jubiliejinį gimtadienį. Rašiau Jai į teatrą laišką (galvoju, per iškilmes drauge su kitais perskaitys). Paskui sugalvojau parašyti į spaudą apie Antaniną. Tačiau namuose telefono ragelio nekelia. Teatre direktoriaus referentė man pasakė, kad aktorė griuvo  ir susilaužė raktikaulį, guli Garliavos slaugos ligoninėje.


naujienų vaivorykštė

Pristatytas muziejus, įkurtas buvusiame KGB kalėjime Lvove

Stasys POVILAITIS

Ruslan Zabilyj ir Eugenijus
Peikštenis renginio metu

Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro Genocido aukų muziejuje Vilniuje buvo pristatytas 2009 metais Lvovo mieste (Ukraina) įkurtas okupacinių režimų aukoms atminti skirtas muziejus „Lonskio kalėjimas“. Su muziejaus istorija ir veikla supažindino šio muziejaus direktorius, istorikas Ruslan Zabilyj. Renginį vedė Genocido aukų muziejaus direktorius Eugenijus Peikštenis.


naujienų vaivorykštė

J. Miltinio dramos teatre – socialiai aštri premjera

Neringa SIRTAUTIENĖ

Pavasarį Panevėžio J. Miltinio dramos teatras pasitiko nauju premjeriniu pastatymu „Hanana, kelkis ir eik“, parodytu šventinį kovo 11-osios vakarą. Tai spektaklis apie tamsiąją gyvenimo pusę ir neblėstantį žmogaus tikėjimą dvasiniu atgimimu, kurio veiksmas perkeltas į šiandieninės Lietuvos tikrovę. Rolando Augustino A. (Rolando Atkočiūno) režisuota Germano Grekovo pjesės lietuviška versija – socialiai aštri it chirurgo skalpelis, skirta tik suaugusiesiems.


naujienų vaivorykštė

Prisiminė kompozitorių

Kazlų Rūdoje buvo surengtas renginys, skirtas kompozitoriaus, pedagogo, Lietuvos muzikų sąjungos prezidento bei Kazlų Rūdos savivaldybės garbės piliečio Rimvydo Žigaičio atminimui. Renginio programoje buvo numatytas memorialinės lentos ant gimtojo kompozitoriaus namo ir iškabos ant Kazlų Rūdos Rimvydo Žigaičio menų mokyklos pastato atidengimas bei koncertas.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija