2011 m. balandžio 15 d.
Nr. 29
(1909)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai

Nepriklausomybės laužo šviesa

Kauno „Nemuno“ vidurinės
mokyklos mokinių grupė
su savo mokytojais LR Seime
prasmingai pabendravo
su Seimo nariu Rytu Kupčinsku

Kauno „Nemuno“ vidurinė mokykla aktyviai dalyvauja mieste rengiamose mokinių pilietinio ugdymo programose. Nepriklausomybės pradžioje buvo organizuotas mokyklos bendruomenės susitikimas su garsia kovotoja už Bažnyčios ir Lietuvos laisvę Nijole Sadūnaite, su buvusiu legendinės „Lietuvos Katalikų Bažnyčios kronikos“ redaktoriumi, Kauno arkivyskupu metropolitu Sigitu Tamkevičiumi, su tuomet leisto žurnalo „Katalikų pasaulis“ redaktoriumi kunigu Vaclovu Aliuliu, buvusiais Lietuvos partizanais  ir kitais Nepriklausomybės siekusiais žmonėmis.


Paminėtos Smolensko katastrofos metinės

Minėjimo dalyviai Vilniaus Šv. arkangelo
Rapolo bažnyčios šventoriuje

Balandžio 10 dieną Vilniaus Šv. arkangelo Rapolo bažnyčios šventoriuje paminėtos pirmosios Smolensko tragedijos metinės. Renginys buvo suorganizuotas visuomenės veikėjo Žilvino Radavičiaus ir JTO Lietuvos asociacijos direktorės Jūratės Landsbergytės iniciatyva.  Minėjime dalyvavo Lietuvos Respublikos Seimo nariai Michal Mackevič, Kazimieras Uoka, asociacijos „Jaunimo verslo klubas“ atstovas Evaldas Damanauskas, smuikininkas Pijus Jonušas, Lietuvos bajorų karališkosios sąjungos nariai, visuomenės veikėjai, kiti garbingi svečiai.


Jono Pauliaus II misija tęsiasi    

Balandžio 2-ąją prisimename dienas, kai visas pasaulis sulaikęs kvėpavimą skausmingai skaičiavo paskutines popiežiaus Jono Pauliaus II gyvenimo minutes. Šis žmogus mums buvo tapęs savu ir pažįstamu, ramybės ir taikos etalonu, stiprybės ir tylios kančios pavyzdžiu. Prie jo karsto klaupėsi gilaus sielvarto prislėgti katalikai, lenkėsi reformuotos Evangelikų Bažnyčios nariai, pagarbiai atsisveikinimo giesmes giedojo ortodoksai. Jausdami brolišką vieningumą prie karsto stojo judaizmo ir islamo atstovai.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija