2011 m. gegužės 4 d.
Nr. 33
(1913)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai

Lietuva – lietuviams, lietuviai – Lietuvai

Dr. Rūta Gajauskaitė,

kriminologė, Atkuriamojo Seimo deputatė

Privalau pacituoti Lietuvos Respublikos Konstituciją, kurios 2-jame straipsnyje parašyta, kad Lietuvos valstybę kuria Tauta. Suverenitetas priklauso Tautai. Taip teisine kalba pagrindiniame valstybės įstatyme įtvirtinamas Lietuvos indentitetas ir valstybės suteikta aukščiausia teisė – suverenitetas – tautai.

Jei kalbėtume ne teisinėmis sąvokomis, o žmonėms suprantama kalba, tai reikštų, kad Lietuvos valstybė kuriama lietuvių tautos labui – jos išlikimui garantuoti, kultūrai ugdyti ir klestėjimui sąlygas sudaryti.


Integracija nereiškia tautinio tapatumo praradimo

Seimo ir Pasaulio lietuvių bendruomenės komisija, kuriai vadovauja Seimo narys Paulius Saudargas, balandžio 11 dieną surengė išvažiuojamąjį posėdį į Šalčininkų rajono švietimo įstaigas. Išvykos tikslas – bendraujant su vietos lietuviais ir lenkais išsiaiškinti realią padėtį lenkiškose Vilniaus krašto mokyklose.

Komisijos atstovai aplankė lietuvišką Poškonių vaikų darželį ir pagrindinę mokyklą (šios įstaigos  pavaldžios Šalčininkų rajono savivaldybei), lenkišką Jano Sniadeckio gimnaziją bei Švietimo ir mokslo ministerijai pavaldžią Šalčininkų tūkstantmečio gimnaziją.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija