2011 m. gegužės 18 d.
Nr. 37
(1917)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai

TVF vadovas apkaltintas seksualiniu priekabiavimu

Giedrius Grabauskas-Karoblis

Tarptautinio valiutos fondo
vadovas Dominikas Strausas-Kanas

Gegužės 14 dieną Niujorke suimtas Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovas Dominikas Strausas-Kanas. Policijos pareigūnai jį sulaikė Tarptautiniame Dž. Kenedžio oro uoste sėdantį į lėktuvą, kuris jau po 10 minučių turėjo išskristi į Paryžių. D. Strausui-Kanui pateikti kaltinimai dėl seksualinio priekabiavimo ir bandymo išprievartauti. Niujorko viešbučio „Sofitel“ kambarinė parašė pareiškimą policijai, kuriame nurodė, kad TVF vadovas ją užpuolė tuo metu, kai ji įėjo į kambarį. 32 metų moteris teigia, kad D. Strausas-Kanas ją griebė, parbloškė ant lovos ir pradėjo nurenginėti. Jai pavyko ištrūkti iš 62 metų vyriškio gniaužtų, pabėgti iš kambario ir iškviesti pliciją. Tačiau kai policijos pareigūnai atvyko į viešbutį, TVF vadovas jau buvo išvykęs į oro uostą. Jo kambaryje rasti palikti asmeniniai daiktai – mobilusis telefonas, brangus laikrodis, kompiuterio diskai ir kitokie daiktai. Policijos pareigūnė P. Braun pareiškė: „Panašu, kad D. Strausas-Kanas labai skubėjo, nes paliko daug asmeninių daiktų, o kambarys atrodė labai sujauktas“. Po apklausos TVF vadovui pateikti kaltinimai dėl seksualinio priekabiavimo, bandymo išprievartauti ir neteisėto laisvės atėmimo.

 2008 metais D. Strausas-Kanas jau buvo patekęs į panašų skandalą. Tada į viešumą iškilo faktai, kad TVF vadovas „įtikino“ savo pavaldinę Pirašką Nad užsiimti seksu. Nors ir tada buvo keliamos prielaidos, kad D. Strausas-Kanas iš Vengrijos kilusią jauną pavaldinę privertė užsiimti seksu, naudodamasis tarnybine padėtimi šį skandalą jam pavyko užgesinti. Manoma, kad D. Strausas-Kanas P. Nad sumokėjo nemenką piningų sumą, o ji po mėnesio pasitraukė iš TVF.

TVF vadovo žmona prancūzų žurnalistė Ana Sinkler teigia, kad ji tiki savo vyro nekaltumu. „Visiškai netikiu kaltinimų mano vyrui pagrįstumu. Manau, kad bus įrodyta, jog Dominikas nekaltas, ir visi kaltinimai jam laužti iš piršto“, – pareiškė A. Sinkler.

(Plačiau apie skandalą, į kurį įsipainiojo TVF vadovas D. Strausas-Kanas, rašysime artimiausiuose „XXI amžiaus horizontuose“.)

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija