2011 m. gegužės 27 d.
Nr. 40
(1920)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Kultūros zona


ARCHYVAS

2011 metai


XXI Amžius

Naujienų vaivorykštė

Liturginės knygos

Vytenis ROŽUKAS

1485 metais Bazelyje išspausdintas
„Mišiolas“ ir 1501 metų
Lione išleistas kelioninis
„Missale ad usum romane ecclesie“,
kuriame galima įskaityti lietuviškus
rankraštinius įrašus – marginalijas

Vilniuje, Bažnytinio paveldo muziejuje, atidaryta paroda „Lietuvos tradicinių krikščioniškųjų konfesijų liturginės knygos“. Parodos atidaryme skambėjo kūriniai iš Sapiegų albumo, velykinės grigališkojo choralo giesmės. Drauge su vargonininke Egle Šeduikyte-Koriene jas atliko „Schola Gregoriana Vilnensis“.

Spaudos konferencijoje dalyvavo Lietuvos Evangelikų liuteronų Bažnyčios vyskupas Mindaugas Sabutis, stačiatikių kunigas Vitalijus Mockus, istorikė dr. Irena Vaišvilaitė, Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Retų knygų ir rankraščių skyriaus vedėja Jolita Steponaitienė, parodos kuratorė Agnė Zemkajutė.


Naujienų vaivorykštė

Gimtadienis parodoje

Gintarė Martinaitienė

Tautodailininkų sąjungos
Kauno skyriaus pirmininkas
Valentinas Jezerskas Vidą
Cikaną apjuosė jubiliejine juosta

Skulptorius, tautodailininkas, visuomenininkas, menotyrininkas, architektas ar tiesiog Lukšių seniūnas Vidas CIKANA – išskirtinė asmenybė. Neįprastai jis paminėjo ir savo 55-metį. Surengė ne personalinę parodą, kaip dažniausiai tokiomis progomis daro daugelis, bet respublikinio lygio ekspoziciją, kurioje iš viso eksponuojama beveik 60 lietuvių autorių darbai. „Svarbiausia, kad visiems smagu“, – teigė jubiliatas, renginio metu ne kartą susigraudinęs, sulaukęs ne vienos širdžiai malonios staigmenos, šilto žodžio, rankos paspaudimo, apkabinimo...


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija