2011 m. liepos 15 d.
Nr. 53
(1933)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai

Etninio valymo laikai

Giedrius Grabauskas-Karoblis

Lietuvoje daug kalbama apie ekonomines ir socialines problemas, televizijos ekranuose ir laikraščių puslapiuose vis pasirodo duomenys apie paplitusią valdžios veikėjų korupciją. Tiesa, retai kada rašoma ir kalbama apie tai, kokia Lietuvos padėtis, lyginant su kitomis pasaulio valstybėmis. Kai kurie kriminalizuoto elito veikėjai tik giriasi, kad Lietuva ne tik smarkiai lenkia kaimynines šalis (įdomu kokias), bet net postringauja, kad mūsų valstybė ekonominio išsivystymo lygiu lenkia pietines Europos valstybes – Graikiją, Ispaniją ir Prancūziją. Gal kas ir tiki tokiomis pasakėlėmis, bet išsamiai analizuodami dabartinę Lietuvos padėtį ir kituose pasaulio kraštuose vykstančius procesus regime įdomų vaizdą – mūsų valstybė atsilieka ne tik nuo kaimynių Lenkijos ir Estijos, ne tik nuo Lotynų Amerikos valstybių (Argentinos, Urugvajaus, Čilės ir Kosta Rikos), bet ir kai kurių šalių, kurios kartais dar klaidingai įvardijamos kaip „trečiojo pasaulio“ šalys. Štai jau aiškėja, kad Lietuva pagal ekonominius rodiklius atsilieka nuo egzotiškų Fidžio ir Barbadoso valstybių. Fidžyje žemiau skurdo ribos gyvena 20 procentų vietos gyventojų (Lietuvoje 28 procentai), o minimalus atlyginimas šioje šalyje – 370 dolerių atskaičius mokesčius (Lietuvoje minimalus atlyginimas – 670 litų, t. y. nesiekia 300 dolerių). Be to, Fidžyje, palyginti su Lietuva, gerokai pigesnė mėsa, žuvis, cukrus ir kai kurie kiti maisto produktai. O Karibų jūros regione esančiame Barbadose minimalus atlyginimas siekia 450 dolerių (1080 litų), žemiau skurdo ribos gyvena tik 13 proc. vietos gyventojų, palyginti nedidelė bedarbystė – 10,2 procento.

Kodėl Lietuva taip nusmuko? Turime pripažinti tiesą – vykdomas sąmokslas prieš Lietuvą, faktiškai jau vyksta etninis valymas. Jei tokie grėsmingi procesai nebus sustabdyti, tai už keliasdešimt metų bus galima sakyti: „Yra Lietuva, bet nėra lietuvių.“ Per 20 metų iš Lietuvos į užsienį išvyko apie milijonas žmonių, labai daug žmonių mirė nuo alkoholizmo sukeltų ligų, miršta daugybė narkomanų. Su sparčiai plintančia narkomanija susiję ir kitos problemos. Siekdami gauti pinigų narkomanai vykdo įžūlias vagystes, plėšimus, net žudo žmones. Sakoma, kad žuvis pūva nuo galvos. Lietuvoje nuo 2004 metų vykdomas korupcinis 3K projektas – kriminalinių politikų suplanuotas valstybės biudžeto grobstymo, politinės korupcijos vystymo ir kultūros žlugdymo planas. Beje, ir kaimyninėje Latvijoje vykdomas korupcinis 3A projektas. Trys oligarchinių klanų lyderiai – A. Škėlė, A. Šleseris ir A. Lembergas faktiškai pasidalijo šalį įtakos zonomis, vykdo didžiules aferas, jų iniciatyva partijos finansuojamos iš „juodųjų kasų“ (projektas 3A vadinamas dėl to, kad šių trijų oligarchinių klanų lyderių vardai prasideda A raide). Pastaruoju metu Latvijoje jau vyksta oligarchų daugelį metų vykdytų nusikaltimų tyrimas. Lietuvoje to dar nesulaukiame, nors žiniasklaidoje pateikiama daug duomenų apie korupcijos faktus, minimos konkrečių korumpuotų politikų ir oligarchų pavardės, tyrimus bandė vykdyti sąžiningi teisėsaugos pareigūnai. Kol kas visus rimtus tyrimus blokuoja korumpuoti pareigūnai – jasaičiai, lauciai, dūdos, račkauskai ir kiti. Jie tik sėkmingai persekioja jiems neįtinkančius piliečius – fabrikuojamos bylos prieš E. Kusaitę, L. Kedienę, D. Šulcą, V. Anankienę ir kitus klanams neparankius piliečius.

Su panašiomis problemomis susiduria ir kaimyninė Rusija – ir šioje šalyje faktiškai vyksta etninis valymas. Emigracija iš Rusijos didėja, plinta narkomanija ir alkoholizmas. Sibire vyksta chantų, mansių, chakasų ir kitų vietinių tautų naikinimas, be to, skverbiasi kinai – per 15 metų čia apsigyveno per milijoną kinų, kurie į savo rankas ima vietos verslą, įsigali finansų sektoriuje, užvaldo vietinius turgus. Panašu, kad vykdomi tamsūs sandėriai – Kremliaus lyderiai tiesiog susitarė su Kinijos valdžia ir palaipsniui kai kuriuos Sibiro regionus atiduoda kinams. Apie išdavikišką Kremliaus vadų politiką, jų organizuojamus korupcinius sandėrius dažnai rašo drąsūs Rusijos žurnalistai bei visuomenės veikėjai.

Dar prieš Antrąjį pasaulinį karą Prancūzijoje gyvenęs politinis emigrantas iš Rusijos filosofas Nikolajus Berdiajevas teigė: „Istorijos paslaptys dažniausiai atskleidžiamos tada, kai vyksta didžiuliai politiniai pokyčiai, santvarkų kaita. Žmogaus blaškymasis tarp gėrio ir blogio susijęs su jo dviguba prigimtimi – jo sąsajomis su dieviška prigimtimi, su laisve ir kitomis tikromis vertybėmis bei tamsos vertybėmis – grobuoniškais kėslais, godumu ir klasta. O tamsos vertybes dar pakursto visokie utopistai, tad krikščionims tenka nelengva užduotis atsilaikyti prieš aplinkos spaudimą ir išlikti stipriems bei kūrybiškiems“. Žymus katalikų filosofas Romano Gvardinis rašė: „Krikščioniška kultūra suteikia žmogui tvirtą pagrindą, jis įgauna tikrus vertybinius pamatus. Bet šiuo metu plintantis sekuliarizmas ir informacinis chaosas ardo visuomenę, ardo tradicinius ryšius. Pasaulio likimas didele dalimi priklausys nuo to, ar atsilaikysime prieš sekuliarizmą ir stabų garbinimo bangą.“ Sekuliarizmo ir ateizmo idėjų plitimas bei savanaudiškų grupuočių įsigalėjimas kai kuriose valstybėse lemia etninio valymo pavojus. Šiuolaikiniame pasaulyje etninis valymas jau subtilesnis, veikiama gudriai – sudaromos sąlygos didžiulei emigracijai (jei emigracijos mastai tokie, kad per 20 metų iš šalies išvyksta ketvirtadalis gyventojų, ją jau galima pavadinti deportacija), skatinama narkomanija ir alkoholizmas bei kitos priklausomybių formos – ypač lošimų manija ir kibermanija (priklausomybė nuo kompiuterių ir kitų techninių prietaisų), sparčiai plinta ir pedofilija (būtent pedofiliją galima įvardyti kaip XXI amžiaus marą – kai kuriose pasaulio valstybėse, tarp jų ir Lietuvoje, netrukdomai veikia galingi pedofilų klanai). Dar vienas specifinis etninio valymo būdas – skurdas. Skurdi bei korumpuota valstybė palaipsniui praranda nepriklausomybę ir tampa butaforine. Lietuvos valstybė susikūrė dar XIII amžiuje ir atsilaikė prieš daugelį išbandymų, tad norisi tikėti, kad atsilaikysime prieš mūsų krašte sąmokslininkų rezgamas pinkles ir išliksime.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija