2011 m. liepos 22 d.
Nr. 55
(1935)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai

Dievo valia tapęs kunigu

Viduklės ir Paupio parapijų klebonas kun. Albertas STANULIS vakar šventė gyvenimo 50-metį. Ta proga – „XXI amžiaus“ interviu su jubiliatu.

Viduklės ir Paupio parapijų
klebonas kun. Albertas Stanulis
Autoriaus nuotrauka

Nugyvenote pusę amžiaus. Kaip pats sakote, Viešpats Jums dovanojo puikų gyvenimą ir esate pasirengęs šia dovana dalintis su visais. Kur gavote šią Viešpaties dovaną, kada pirmąkart pažinote Dievą?

Gimiau 1961 m. liepos 21 dieną Lazdijų rajone, Krosnos apylinkėje, Saltininkų kaime, Stasės ir Vlado Stanulių šeimoje. Šeimoje dar augo sesuo Angelė ir pusseserė Roma. Mokiausi Saltininkų pradinėje mokykloje, Krosnos vidurinėje, 1982 m. baigiau Daugų žemės ūkio technikumą, įgijau techniko mechaniko specialybę. Pirmoji pažintis su Dievu ir Viešpaties dovana – iš šeimos. Mano abu tėvai buvo giliai tikintys, net ir sovietmečiu rasdavo laiko bažnyčiai. Mama daugiau nei trisdešimt metų dirbo kolūkio kontoroje, tėvelis laukininkystėje. Tėvas, sulaukęs 80 metų, dar savarankiškai tvarko savo ūkelį: užsiaugina kiaulių, laiko arklį, vištų, pasišienauja. Šviesaus atminimo mamai, kurią prieš pusantrų metų pasišaukė Viešpats, bene labiausiai esu dėkingas už įskiepytą tikėjimą. Pamenu, dar mokiausi pradinėje mokykloje ir buvo laidojamas garbus kolūkio žmogus. Mokytoja mums liepė įnešti gėles į bažnyčią, o patiems išeiti. Mes taip ir padarėme, bet mano mama, pamačiusi per kontoros langą, kad ir aš išėjau iš bažnyčios, mane sugrąžino ir paaiškino apie pagarbą mirusiajam. Einant devintuosius metus mane pakvietė patarnauti šv. Mišioms. Iki dabar prisimenu tą jaudinantį momentą. Visada su pagarba prisimenu gyvenime sutiktus kunigus, kurie savo gražiu elgesiu ir pamaldumu, geru pavyzdžiu paskatino kunigystei – tai Jonas Baranauskas, Vytautas Budas. Nuo tėviškės gimtų namų nenutolau. Jei tik turiu galimybių, visada ją aplankau, gimines, savo pirmąją Krosnos Šv. Mato bažnyčią Lazdijų rajone.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija