2011 m. rugpjūčio 12 d.
Nr. 56
(1936)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai

Vilkaviškio vyskupijoje

Vilkaviškio dekanate

Kaimo jubiliejuje pašventinta koplyčia

Antanavas. Liepos 9-ąją, šeštadienį, kaimas minėjo 250 metų – jubiliejų. Jis į Antanavą pritraukė daug garbingų svečių, buvusių kaimo gyventojų, o pats kaimas svečius pasitiko pasipuošęs naujomis medžio skulptūromis su heraldikos simboliais ir gėlėmis apsodintomis gatvėmis. Tačiau pagrindinės renginio iškilmės vyko restauruotoje, naujam gyvenimui prikeltoje unikalioje Antanavo koplyčioje.

Iškilmių metu koplyčią pašventino Vilkaviškio vyskupas Rimantas Norvila, o šv. Mišias kartu su vyskupu aukojo vyskupo generalvikaras mons. Gintautas Kuliešius ir Vilkaviškio klebonas bei dekanas prel. Vytautas Gustaitis. Šv. Mišių metu Antanavo koplyčiai buvo suteiktas Švč. Mergelės Marijos, Šeimų Karalienės, titulas. Pilviškių parapijai priskirtai Antanavo koplyčiai Vilkaviškio vyskupas padovanojo arnotą ir palinkėjo, kad šie Dievo namai niekuomet nebūtų tušti. Atnašas į koplyčią iškilmingai atnešė ir Kazlų Rūdos savivaldybės tarybos nariai Renata Andriušienė bei Aidas Vaišnora, padovanoję liturginę taurę, kuri bus naudojama kiekvieną sekmadienį šv. Mišių metu. Antanavo mokyklos auklėtiniai Liucija ir Justinas Kailiai koplyčiai padovanojo indus vandeniui bei vynui, Antanavo seniūnija – altoriaus staltiesę, o kaimo bendruomenės nariai Regina ir Juozas Kneizevičiai – žvakides. Koplyčios pašventinimo aktą pasirašė Vilkaviškio vyskupas R. Norvila, Seimo narys Juozas Olekas, Kazlų Rūdos savivaldybės meras Vytautas Kanevičius, Tarybos nariai, kiti garbingi svečiai. Iškilmių dalyviai buvo apdovanoti specialiais, Antanavo simbolika papuoštais suvenyrais ir bendruomenės šiam jubiliejui išleista knyga „Tarp Pilvės ir Šešupės“.

Po šv. Mišių Antanavo jubiliejaus šventė persikėlė į parką. Čia įrengtoje scenoje skambėjo sveikinimai, padėkos, muzika, o Antanavo kultūros namų kultūrinės veiklos vadovas Romas Liutkus šventės dalyviams pristatė išsamią kaimo istoriją. Šalia šurmuliavo tautodailininkai, „Dvaro skaptaunėje“ buvo vaišinami svečiai. Koncertavo Kazlų Rūdos pučiamųjų orkestras „Parama“, Luokės kultūros centro ir Smalininkų technologijų ir verslo mokyklos liaudiškos muzikos kapelos, humoro grupė „Barboros“ ir Ovidijus Vyšniauskas. Vakare į padangę pakilo 250 ryškiaspalvių balionų, šventės dalyvius linksmino grupė „Gama“.

Birutė MONTVILIENĖ

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija