2011 m. rugpjūčio 12 d.
Nr. 56
(1936)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Kultūros zona


XXI Amžius

Naujienų vaivorykštė

Mėgėjiškų kaimo teatrų šventė „Širšių medus“

Rūta Averkienė

Varėnos rajono savivaldybės
mero pavaduotojas Marius Juškevičius
ir Marcinkonių bendruomenės
pirmininkė Rimutė Avižinienė
įteikė padėkas atminimo dovanėles

Jonavos rajono savivaldybės
teatro artistai suvaidino
E. Untulio pjesę „Kurmis
ant didelio kelio“

Respublikinės mėgėjiškų kaimo teatrų
šventės ,,Širšių medus“ žiūrovai

Matuizų teatras „Giraitė“ suvaidino
G. Švabienės pjesę „Nepasisekė“

Marcinkonyse vyko aštuntoji respublikinė mėgėjiškų kaimo teatrų šventė ,,Širšių medus“. Marcinkoniškiai ir svečiai turėjo puikią progą pamatyti trijų vienų geriausių šalyje kaimo teatrų spektaklius: Marcinkonių kaimo teatro suvaidintą Vitos Vorienės pjesę „Gyvenimas–mokykla“ (režisierės R. Avižinienė ir N. Čaplikienė), Matuizų teatro „Giraitė“ suvaidintą G. Švabienės pjesę „Nepasisekė“ (režisierė Irena Čeplikienė) ir Jonavos rajono savivaldybės teatro artistų suvaidintą E. Untulio pjesę „Kurmis ant didelio kelio“ (režisierė Adelija Mykolaitienė).

Šių tradicija tapusių festivalių Marcinkonyse sumanytoja – Varėnos kultūros centro Marcinkonių filialo direktorė Rimutė Avižinienė. Beje, už spektaklyje „Gyvenimas–mokykla“ vaidinamą motinos vaidmenį R. Avižinienė šiemet Lietuvos mėgėjų teatrų sąjungos organizuotame renginyje buvo įvertinta kaip geriausia motinos vaidmens atlikėja.

Kaimo teatrų šventėse ,,Širšių medus“, vykstančiose kas dveji metai, kviečiami ir dalyvauja geriausi Lietuvos mėgėjiški kaimo teatrai. Jų spektakliuose gvildenamos aktualios problemos ir juokiamasi iš žmogaus silpnybių – godumo, pavydo, alkoholizmo.

Teatrų šventėje dalyvavęs Varėnos rajono savivaldybės mero pavaduotojas Marius Juškevičius pasveikino artistus su gražia švente ir visų „Širšių meduje“ vaidinusių teatrų vadovams įteikė padėkas, o Marcinkonių seniūnas Vilius Petraška, Dzūkijos nacionalinio parko ir Čepkelių valstybinio rezervato direkcijos Marcinkonių lankytojų centro vedėja Lina Černiauskienė ir Rimutė Avižinienė, kuri yra ir Marcinkonių bendruomenės pirmininkė, įteikė atminimo dovanėles. Šventės dalyvius sveikino Varėnos kultūros centro direktorė Marytė Stoškutė.

Po teatrų pasirodymų vyko smagi vakaronė, kurioje buvo galima paragauti ir tikro širšių medaus ir kitų dzūkiškų skanėstų. Šventėje veikė dzūkiškas turgelis, kuriame marcinkoniškiai šventės svečiams siūlė savo gaminius ir rankdarbius.

Marcinkonys,
Varėnos rajonas
Autorės nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija