2011 m. rugsėjo 28 d.
Nr. 69
(1949)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai

Žaliakalnio funikulieriui – 80 metų

Vilija ŽUKAITYTĖ

Kalba miesto meras Rimantas Mikaitis

Kelionė funikulieriumi

Ketvirtadienį, rugsėjo 22-ąją, Kaune buvo paminėtas garbingas jubiliejus – 80 metų darbo sukaktį švenčia Kauno Žaliakalnio funikulierius. Šis Lietuvos kultūros paminklas šiuo metu yra vienintelis Baltijos šalyse veikiantis funikulierius, tebevykdantis savo pagrindinę paskirtį – kelti keleivius. Žaliakalnio funikulieriaus 80-mečio proga buvo atnaujinta funikulieriaus išorė, restauruoti vagonėliai, prižiūrimas skverelis V. Putvinskio gatvėje.

Funikulierius yra neatsiejama Kauno miesto centro, Prisikėlimo bažnyčios ir aikštės prieš ją architektūrinio ansamblio dalis. Šiandien Žaliakalnio funikulierius vis dar išlieka ekologiškai švari visuomeninio transporto priemonė.

„Žaliakalnio funikulierius yra vienas iš svarbiausių ir įsimintiniausių Kauno miesto objektų. Džiaugiamės, kad jis yra patikimose „Kauno liftai“ rankose, nuolat prižiūrimas, tvarkomas, gražinamas“, – jubiliejinės šventės metu pasakojo miesto vadovas Rimantas Mikaitis. Miesto meras taip pat priminė, kad spalio mėnesį, po metų pertraukos pradės veikti Žaliakalnio funikulieriaus jaunesnysis brolis, esantis Aleksote. Po kapitalinio remonto kauniečiai galės vėl naudotis jo paslaugomis.

UAB „Kauno liftai“ generalinis direktorius Jonas Guzavičius džiaugėsi, kad lygiai po 80 metų Kauno Žaliakalnio funikulierius vis dar atlieka tą pačią socialinę funkciją – veža keleivius. „Žaliakalnio funikulierius yra be galo mylimas kauniečių, todėl noriu tik palinkėti, kad dar daug metų jis tarnautų miestiečiams“, – 80-mečio proga ilgo gyvenimo linkėjo UAB „Kauno liftai“ generalinis direktorius J. Guzavičius.

Susirinkę šventės svečiai funikulieriui palinkėjo kiekvieną dieną sulaukti gausaus keleivių srauto.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija