2011 m. spalio 28 d.
Nr. 78
(1958)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai

Vilkaviškio vyskupijoje

Marijampolės dekanate

Karitiečio pašaukimas

Palaimintojo Jono Pauliaus II
parapijos klebonas kun. Marius
Rudzinskas dalija šv. Komuniją

Palaimintojo Jono Pauliaus II parapijos
tikintieji šv. Mišiose Marijampolės
„Šaltinio“ pagrindinės mokyklos salėje

Marijampolė. Spalio 2 dieną, sekmadienį, Palaimintojo Jono Pauliaus II parapijoje Vilkaviškio vyskupijos „Caritas“ direktoriaus pavaduotoja Aušra Adomavičiūtė mokymo „Karitiečio pašaukimas“ metu tikintiesiems pasakojo kaip atpažinti karitiečio – Gailestingosios Meilės nešėjo – pašaukimą, kviesdama visus savanoriškai įsijungti į karitatyvinę veiklą šioje naujoje parapijoje. Po mokymo parodytos nuotraukose užfiksuotos savanorių mokymų, darbo su vaikais, seneliais, priklausomybių turinčiais asmenimis, prekybos žmonėmis aukomis ir darbo su teistais bei nepasiturinčiais asmenimis akimirkos.

A. Adomavičiūtė teigė, kad gailestingoji meilė, su kuria daromi visi geri darbai, kyla iš paties Dievo – Viešpats mums įdeda į širdį visa, ko reikia tam darbui, kurį mus pašaukia atlikti. „Svarbu suprasti, ar mums skauda širdį dėl tų pačių dalykų, dėl kurių skauda Dievui, – kalbėjo ji, primindama, kad Motinai Teresei skaudėjo širdį dėl vargšų kaip ir šv. Vincentui Pauliečiui. – Kadangi jų troškimai sutapo su Dievo troškimu, jie suprato, kuriuo keliu eiti ir kaip pasitarnauti vargstantiems.“ Pateikdama šiuos gailestingumo ir pagalbos pavyzdžius, Vilkaviškio vyskupijos „Caritas“ direktoriaus pavaduotoja kvietė padėti gailestingumo darbais vargstantiems parapijiečiams. Karitiečiai, pasak A. Adomavičiūtės, yra panašūs į Jėzaus mokinių būrį. Tai žmonės, nešantys Dievo gailestingumą ir padedantys visiems, nereikalaudami už tai jokio atlygio, nesvarbu, kas tai bebūtų: narkomanas, alkoholikas, prostitutė, benamis ar vargeta. Vilkaviškio vyskupijos „Caritas“ direktoriaus pavaduotoja priminė, kad šis savanoriškas darbas neįsivaizduojamas be kasdienės pagalbos skurstantiems, sunkiai besiverčiantiems, benamiams, vienišiems seneliams ir socialiai remtiniems žmonėms. Tai darbas, kuris nesibaigia, kaip daugeliui įprasta, 17 valandą uždarant įstaigos duris. Tai darbas, kurio valandos neskaičiuojamos. „Dievas nereikalauja iš jūsų didelių darbų, – teigė A. Adomavičiūtė. – Kiekviena, net pati mažiausia paslauga kartais tampa neįkainuojama pagalba.“ Po „Caritas“ veiklos pristatymo už nuoširdžią karitatyvinę tarnystę ir pagalbą artimui Vilkaviškio vyskupijos „Caritas“ direktoriaus kun. Arvydo Liepos ir parapijos klebono kun. Mariaus Rudzinsko pasirašytais Padėkos raštais buvo apdovanoti Mokolų kaimo gyventojai Adelė Ardzijauskienė ir Jonas Pečiokas. Įkūrus Marijampolės Pal. Jono Pauliaus II parapijoje „Caritas“ skyrių, vedėju buvo išrinktas Jonas Pečiokas.

Tikintieji kiekvieną sekmadienį 10.30 val. kviečiami bendruomeniškai švęsti šv. Mišias Marijampolės Pal. Jono Pauliaus II parapijoje  (Marijampolės „Šaltinio“ pagrindinės mokyklos salėje).

Vilkaviškio vyskupijos „Caritas“ informacija

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija