2011 m. spalio 28 d.
Nr. 78
(1958)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai

Lankėsi Dievo Gailestingumo apaštalas iš JAV

Tėvas Serafimas Michalenko, MIC

Dievo Gailestingumo metai Lietuvoje

2010 m. lapkričio 14 d. Lietuvos vyskupai, susirinkę į  Gailestingumo Motinos Globos atlaidus Vilniuje, nusprendė 2011-uosius Lietuvoje paskelbti Dievo Gailestingumo metais. Vyskupai ragina per šiuos metus geriau suvokti Dievo Gailestingumo slėpinį, pagerbti Gailestingojo Jėzaus atvaizdą, susipažinti su jo nutapymo istorija ir su tuo, kaip į pasaulį pasklido per šv. Faustiną perduotas Jėzaus prašymas puoselėti tikinčiųjų piligrimystę į Vilniaus Dievo Gailestingumo šventovę bei apmąstyti Dievo nuolat mums teikiamas malones.

Kiekvienai Lietuvos vyskupijai bei didesniems tautiečių sambūriams užsienyje buvo perduotos Gailestingojo Jėzaus paveikslo, esančio Vilniaus Dievo Gailestingumo šventovėje, kopijos, kurios visus metus keliaus iš parapijos į parapiją, iš bendruomenės į bendruomenę, primindamos tikintiesiems, kad pagrindinė Dievo savybė yra Jo Gailestingumas. Reikia tik jam atsiverti, asmeniškai jį priimti, sąmoningai tuo gyventi ir liudyti krikščionišką gyvenimą kitiems.

Lankėsi mokyklose ir senelių namuose

Viena paveikslo kopija dviem savaitėms atkeliavo ir į Marijampolės Šv. ark. Mykolo baziliką. Parapijos klebonas kun. Andrius Šidlauskas MIC, siekdamas, kad tikintieji plačiau susipažintų su Dievo Gailestingumo paveikslo istorija ir jo reikšme mums, pakvietė iš JAV kunigą marijoną, tėvą Serafimą Michalenko, dar vadinamą Dievo Gailestingumo apaštalu, papasakoti apie tai plačiau. Ketvirtadienio (spalio 13 d.) rytą svečias aplankė „Ryto“ ir Krikščioniško kultūros centro mokyklas bei „Želmenėlių“ mokyklą-darželį. Penktadienį apie Dievo Gailestingumo paveikslą papasakojo bazilikoje susirinkusiems Marijonų gimnazijos moksleiviams, taip pat aplankė „Smalsučio“ pradinę mokyklą bei Rygiškių Jono gimnaziją, po pietų svečiavosi Šv. arkangelo Mykolo ir specialiuose socialinės globos namuose. Bazilikoje tris dienas iš eilės šv. Mišių metu tėvas Serafimas sakė pamokslus.

Dievo Gailestingumo žinia mums

Tėvas Serafimas Michalenko MIC šiuo metu dirba nacionalinės reikšmės Dievo Gailestingumo šventovėje Stokbridže, Masačiūsetso valstijoje, daugiau nei penkiasdešimt metų skelbia per vienuolę šv. Faustiną Mariją Kowalską gautą Dievo Gailestingumo žinią ir pamaldumą. Beveik dvidešimt metų buvo Šiaurės Amerikos padėjėju ses. Faustinos paskelbimo šventąja byloje. Ypač rūpinosi medžiagos apie stebuklų, įvykusių prašant Faustinos užtarimo, autentiškumą surinkimu. Jo rūpestis prisidėjo, kad ses. Faustina 1993 m. būtų paskelbta palaimintąja, o 2000-aisiais – šventąja. Nuo 1995 m. tėvas Serafimas dalyvauja Dievo Gailestingumo misijose, konferencijose, simpoziumuose ir „Gailestingumo vandenyno“ seminaruose.

Mokyklose tėvas Serafimas pasakojo Dievo Gailestingumo paveikslo atsiradimo istoriją, apie šv. Faustinos regėjimus ir per ją perduotą Jėzaus žinią mums. Pamoksluose Gailestingumo apaštalas parodė Senojo Testamento vyriausiojo žydų kunigo ir Jėzaus, esančio Dievo Gailestingumo paveiksle, tapatumą. „Jėzus trokšta, kad Dievo gailestingumo paveikslas būtų gerbiamas visame pasaulyje“, – sakė jis. Sesuo Faustina savo garsųjį dienoraštį pradeda poema, kurioje minėtą paveikslą vadina „Gailestingumo sostu“, ir patikina, kad nei viena jį gerbianti siela nežus. Kaip Jėzus sakė Faustinai, Dievo gailestingumo paveikslas yra tarsi indas, kuriuo iš gailestingumo šaltinio pasisemiame malonių. Tėvas Serafimas pamokslus baigdavo istorijomis apie stebuklingus įvykius, pagijimus paveikslo ir šv. Faustinos užtarimo dėka.   

Marijampolės Šv. ark. Mykolo parapijos informacija

Naudotasi http://www.gailestingumas.lt/2011/lt/

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija