2011 m. lapkričio 16 d.
Nr. 82
(1962)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai

Dvigubi standartai politikoje

Gintaras Visockas

Kuo įsimintina praėjusi savaitė? Įsiminė paskutinieji žymios Rusijos politikos apžvalgininkės Julijos Latyninos komentarai, transliuojami per RTVi televiziją laidoje „Kod dostupa“. Žurnalistė, rašytoja J. Latynina savo dėmesį  sukoncentravo, be kita ko, ir į Londono teisme besibylinėjančius du Rusijos turtuolius – Borisą Berezovskį ir Romaną Abramovičių.

Iš pirmo žvilgsnio šis konfliktas mums, lietuviams, turėtų mažiausiai rūpėti. Tik pamanyk: susipyko du oligarchai, nepasidalina įmonių akcijų, ginčijasi, kuris kuriam daugiau skolingas. Skaitytojas gali pagrįstai teirautis, kurgi čia lietuviškasis interesas? Taip, lietuviškųjų aktualijų šioje dvikovoje tarsi ir nėra. Tačiau įžvalgioji J. Latynina apie rusiškąjį atlapų draskymą Didžiosios Britanijos teismuose pateikia savąją versiją, kaipgi sutvarkyta tikroji šiandieninės Rusijos politika.


Kažkas turi pradėti

Aleksandras JAKUBONIS

Atgavus Nepriklausomybę atrodė, kad valstybės tvarkymas ir stiprinimas vyks savaime. Taip neatsitiko – jau pirmaisiais metais tautos Atgimimo sąjūdžio veikėjai pastebėjo negeroves valstybės turto privatizacijoje, nuosavybės atstatyme, pastebėjo masinį valdininkų kyšininkavimą ir dar masiškesnį valstybės bei piliečių turto savinimąsi. Bet pastebėjusiųjų padejavimai grobuonims nieko nereiškė. Akiplėšiškus neteisybių faktus dabar daug kas atskleidžia, tačiau teisingumo neįgalumas Lietuvoje ir toliau lieka toks pats. Korupcijos akivaizdoje netyli net ir Prezidentūra. Bet tai žodžiai, vien žodžiai. O tarp dešiniųjų jau ir žodžių beveik nebėra, juk dabar prie vairo – dešiniųjų vyriausybė… Dešiniųjų vadai 20 metų gyvena apsvaigę po palyginti lengvos pergalės, kurią pasiekė dainuojanti revoliucija, tad jiems, turbūt, atrodo, kad užtenka ir toliau dainuoti, pavyzdžiui, dainelę apie didžias reformas, ir visos bėdos išsispręsiančios savaime.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija