2011 m. lapkričio 18 d.
Nr. 83
(1963)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai

Bažnyčioje – kamerinio choro giesmės

Marijampolės kamerinis choras
„Suvalkija“ gieda Veliuonos
Švč. Mergelės Marijos Ėmimo
į dangų bažnyčioje

Spalio 30 dieną, Dieviškojo gailestingumo paveikslui atkeliavus į Veliuoną, Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje koncertavo Marijampolės kamerinis choras „Suvalkija“. Tai buvo IV sakralinės muzikos festivalio „Te Deum glaudamus“ renginys Jurbarko rajone. Jo iniciatorė – Vadžgirio miestelio muzikos mokytoja Lina Lukošienė. Mintis 2003 metais organizuoti tokią muzikos ir dvasios šventę jai kilo studijų metais. Idėją įgyvendinti padėjo 2000 metais L. Lukošienės suburtas sakralinės muzikos ansamblis, ryškiai sušvitęs ne tik rajono, bet ir Lietuvos kultūros padangėje, įgijęs daug gerbėjų užsienyje. 2010 metais pavasarį vadžgiriškiams įteikta „Aukso paukštė“ – prestižiškiausias Lietuvoje mėgėjų meno įvertinimas.

Marijampolės kamerinis choras „Suvalkija“, giedantis a capella – nuolatinis šio ir kitų festivalių Lietuvoje ir užsienyje dalyvis. Vadovės Virginijos Junevičienės meilė giesmei ir bendravimas su klausytojais sušildė Veliuonos parapijiečių širdis. Išnaudodamas puikias akustines bažnyčios savybes kolektyvas atliko lietuvių ir užsienio įvairių epochų kompozitorių sakralinę muziką. Tarsi įvadas į Vėlinių laikotarpį nuskambėjo keli mirusiesiems pagerbti skirti kūriniai. Buvo proga prisiminti ir tremtyje žuvusius – čia pat eksponuojama Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro genocido aukų muziejaus surengta kun. Jono Augustausko fotografijų paroda.

„Te Deum glaudamus“, nuskambėjęs kaip Dievą mylinčių širdžių giesmė, tepamoko mus garbinti gailestingąjį Viešpatį dvasia ir tiesa.

Eligija Leskauskaitė

Veliuona, Jurbarko rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija