2011 m. gruodžio 16 d.
Nr. 91
(1971)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai

Laukiama šventė

Kun. Eduardas Steponavičius
pašventino vainiką

Bijotų Dionizo Poškos pagrindinėje
mokykloje susirinko didelis
būrys močiučių, senelių, mamų,
prie kurių glaustėsi vaikai

Bijotų Dionizo Poškos
pagrindinės mokyklos
mokinių meninė programa

Šliažų močiutė su anūke
įžiebia pirmąją žvakę

Kai žemę apgaubia tamsa ir ilgi, ūkanoti vakarai slopina sielos gyvastį, imame ieškoti šviesos šaltinio. Šviesos pergalę prieš tamsą simbolizuoja Advento vainikas. Jo įžiebimo labiausiai laukiame.

Šiemet vainiko žvakutės įžiebimas sutapo su Trijų kartų švente. Į Šilalės rajono Bijotų Dionizo Poškos pagrindinę mokyklą susirinko didelis būrys močiučių, senelių, mamų. Šalia močiučių glaustėsi anūkai. Jie deklamavo eiles, šoko, dainavo, vaidino bei įteikė savo gamintus darbelius. Mūsų mokykloje mokosi linksma Šliažų šeimynėlė, jie pakvietė savo močiutę įžiebti pirmąją žvakę. Girdiškės Švč. Mergelės Marijos Snieginės parapijos klebonas kun. Eduardas Steponavičius pašventino vainiką ir džiaugėsi mokinių programėle. Bendra malda suvienijo jaunus ir senus, o žvakučių šviesa suspindo kiekviename veide. Kasdienybė sušvito šventiniu spindėjimu.

Labai reikalingas mums šiandien tikras tikėjimas ir Jono Pauliaus II padrąsinimo žodžiai: „Nebijokite! Atverkite plačiai duris Kristui! Nebijokite! Kristus žino, kas yra žmoguje. Jis vienas“!

Lina Dobilienė,
Bijotų Dionizo Poškos pagrindinės mokyklos tikybos mokytoja

Šilalės rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija