2011 m. gruodžio 23 d.
Nr. 93
(1973)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Kultūros zona


ARCHYVAS

2011 metai


XXI Amžius

Naujienų vaivorykštė

Kultūros židinys

Inga Pužaitė

Zarasų viešosios bibliotekos atstovė ryšiams su visuomene

Antalieptės biblioteka atvėrė naujų erdvių patalpų duris. „Šiandien tai – moderni informacijos, kultūros ir švietimo įstaiga, kurioje įvairūs leidiniai ir informacinės technologijos prieinamos kiekvienam Antalieptės apylinkių gyventojui. Galime pasidžiaugti, kad ši biblioteka gali būti pavyzdžiu ir kitoms Lietuvos bibliotekoms, nes puikiai atitinka Tarptautinės Bibliotekų Asociacijų Federacijos (IFLA) bibliotekoms taikomus standartus“, – apie naujose patalpose įsikūrusią Antalieptės biblioteką kalbėjo Zarasų viešosios bibliotekos direktorė Danutė Karlienė.

Naujas bibliotekos patalpas pašventino kun. mons. Petras Baltuška. Šiltus sveikinimo žodžius tarė Seimo narys Algimantas Dumbrava ir meras Arnoldas Abramavičius. Bibliotekos darbuotojas sveikino ir naujų knygų padovanojo mokslininkas kraštietis Lionginas Radzevičius, rajono tarybos narys Rimvydas Podolskis. Įkurtuvėmis džiaugėsi ir koleges sveikino Dusetų Kazimiero Būgos bibliotekos vedėja Elena Gaižiuvienė, buvusi ilgametė Antalieptės bibliotekos darbuotoja Janina Mieželienė. Antalieptėje gyvenančio medžio drožėjo Zenono Striškos dovanota ąžuolinė bibliotekos iškaba dvelkė savitumu ir šiluma.

Antalieptės bibliotekoje įrengta skaitykla su naujausiais periodiniais leidiniais, atskiros erdvės skirtos vaikams bei paaugliams, spaudinius galima pasirinkti skaitytojams patogiai išdėstytame fonde, interneto skaitykloje įrengtos 6 kompiuterizuotos darbo vietos su nemokama interneto prieiga. Šiltuoju metų laiku biblioteka kvies skaitytojus į terasoje įsikūrusią vasaros skaityklą. Specialiai įrengta jauki ir svetinga skaitykla leis džiaugtis ne tik gamtos malonumais, bet ir knyga, žurnalu ar laikraščiu.

Šiuolaikinei bibliotekai būtina ir moderni skaitytojų aptarnavimo sistema, todėl nuo 2012 metų Antalieptės bibliotekoje skaitytojai bus aptarnaujami automatizuotai. Neliks formalių popierinių procedūrų – laukimo, kol bibliotekininkė ranka užpildys formuliarą, pasirašys ir pan. Kiekvienas skaitytojas turės elektroninį skaitytojo pažymėjimą, kuris galios visose viešosiose Lietuvos bibliotekose. Be to, elektroninis bibliotekos leidinių katalogas LIBIS leis skaitytojams iš anksto iš bet kurios vietos per interneto svetainę www.zarasubiblioteka.lt atlikti dominančios knygos paiešką ir ją užsakyti.

Antalieptės daugiafunkciniame centre įsikūrė seniūnija, kultūros namai, muziejus. Centro atidaryme koncertavo styginių kvartetas „Akademija“, vadovaujamas Petro Kuncos.

Zarasai

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija