2011 m. gruodžio 23 d.
Nr. 93
(1973)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai

Vaikai gamino prakartėlę

Upynos mokinių prakartėlė

Artėjant prasmingai šventei – Šv. Kalėdoms – reikėtų pristabdyti gyvenimo tempą, nors trumpam nurimti po įtemptų darbų ir pamąstyti apie didžiausio Pasaulio stebuklo atsinaujinimą – kūdikėlio Kristaus gimimą. Šiam susikaupimui skiriamos net keturios Advento savaitės, kad laukimo ilgesy suprastume šviesos, grožio, gerumo ir vilties prasmę.

Džiugu, kad Šv. Kalėdų laukimas vis labiau įprasmina jaunimo gyvenimą. Šilalės rajono Upynos Stasio Girėno vidurinės mokyklos vienuoliktokai Rimantas Maulius, Kasparas Jurgaitis ir Gediminas Dabulskis nuoširdžiai atsiliepė į pasiūlymą pagaminti prakartėlę (visose kalbose šis žodis reiškia ėdžias). Vaikinams teko atidžiai pastudijuoti religinę literatūrą, susipažinti su Šv. Kalėdų prakartėlės istorija.

Po teorinio pasiruošimo prasidėjo kolektyvinė kūryba. Vaikinai dirbo kruopščiai ir atsakingai, malonu buvo jiems talkinti. Jų pagaminta prakartėlė, atkartojanti tradicinį išminčių pagarbinimo siužetą, iškeliavo į Rokiškio krašto muziejuje rengiamą respublikinę prakartėlių parodą. Parodoje nemažai nuolatinių dalyvių, tačiau tvirtai tikiu, kad pirmasis mano mokinių gaminys ne mažiau vertas dėmesio ir bus dar vienas geras darbas, įprasminantis Šv. Kalėdų laukimą.

Eugenijus Jurevičius

Upynos Stasio Girėno vidurinės mokyklos
technologijų mokytojas metodininkas
Šilalės rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija