2011 m. gruodžio 30 d.
Nr. 95
(1975)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai

Ekonomika plūsta, piliečiai dūsta

Linas ŠALNA

Baigiantis šiems metams, valdžios atstovai pradėjo girtis didžiuliais ekonominiais pasiekimais. Vyriausybės atstovai vardija, kad bendrojo vidaus produkto, eksporto, pramonės augimo rodikliai, skolinimasis tarptautinėse rinkose, užsienio investicijos yra labai geri. Ūkio ministerijos duomenimis, nuo sausio iki rugsėjo naujų įmonių iš viso įregistruota apie 8000 (kiek įmonių per tą laiką bankrutavo, ministras nutylėjo). Tai yra 20 procentų daugiau nei pernai ir tai, anot ūkio ministro Rimanto Žyliaus, yra džiuginantys skaičiai. Jis sako, kad šie metai Lietuvos ekonomikai buvo „ypatingai geri“ – verslas parodė, kad „turi labai daug vidinės jėgos, kaip apsiginti nuo milžiniškų problemų, kurios buvo užgriuvusios visą pasaulinę ekonomiką“, didėja Lietuvos BVP, „kurį sukuria eksportas“. Ūkio ministras teigia: „Matėme didelį mažųjų įmonių gyvybingumą. Aš manau, kad tai buvo pasitikėjimo metai. Turėjome vieną didžiausių augimų Europos Sąjungoje“. Gerai, kad atsirado iniciatyvų, kurios supaprastino verslo kontrolę, įvairūs inspektoriai dabar siekia ne bausti, o konsultuoti verslininkus. Taip pat, anot R. Žyliaus, šiemet buvo sukurti įstatymai, kurie lengvins naujo verslo steigimą, mažins apribojimus jo įstatiniam kapitalui.


Smaragdinė Kauno eglė išgarsėjo pasaulyje

Žinia apie Kauno Rotušės aikštės puošmena tapusią pagrindinę miesto eglę netruko išplisti po visą pasaulį. Sužinoję apie originalų, iš beveik 50 tūkst. plastikinių butelių pagamintą kūrinį, juo susidomėjo garsiosios Gineso rekordų knygos rengėjai.

Smaragdinės eglutės autorė Jolanta Šmidtienė sulaukė pasiūlymo savo kūrinį užregistruoti Gineso rekordų knygoje. Menininkė nedelsdama parengė visus būtinus dokumentus, prie jų pridėjo eglutės nuotraukas bei sukurtą filmą ir užpildytą paraišką išsiuntė Gineso rekordų fiksuotojams.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija