2012 m. kovo 30 d.    
Nr. 13
(1988)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai

Smurtaujanti teisėtvarka turi būti sutramdyta

Romualdas Ozolas, Darius Kuolys

Šalies teisėtvarka ir ją prižiūrėti privalantys politikai peržengė žmoniškumo ribą ir pateko į aklavietę. Mūsų valstybė priremta prie beteisiškumo sienos. Nueita grėsmingai per toli, todėl būtina nedelsiant sustoti ir grįžti atgal – prie Kauno žudynių istorijos ir jos ištakų.

Aukščiausi valstybės pareigūnai privalo ne žodžiais, bet sprendimais užkirsti kelią tolesniam galimam smurtui. Kauno mergaitės likimą turi lemti ne brutali jėga, bet tiesa, kurią būtina iki galo išaiškinti ir atskleisti.

Privalo būti nutrauktas visuomenei vaidinamas viešųjų ryšių spektaklis. Kauno žudynių bylą būtina nuosekliai ir sąžiningai ištirti, atvirai atsakant piliečiams į visus su šia byla susijusius klausimus.

Visuomenė turi sužinoti, kodėl teisėsauga nekreipė dėmesio į piliečio Drąsiaus Kedžio skundus dėl jo dukrelės galimai patirtos prievartos, kodėl teisėjas Jonas Furmanavičius, prieš mirtį prašęs generalinio prokuroro asmeninės apsaugos, jos nesulaukė, kodėl aukšti Generalinės prokuratūros pareigūnai iki Kauno žudynių raštu melavo Seimo komitetų pirmininkams, kad Kauno pedofilijos byla tiriama sėkmingai, kodėl prokurorai, tirdami šią bylą, neįvykdė 2009 metų spalio 6 dienos Vilniaus apygardos teismo sprendimo, kodėl ją vilkino, kokį vaidmenį visoje tragiškoje Kauno istorijoje vaidina Valstybės saugumo departamentas?

Kadangi Lietuvos teisėtvarkos institucijos nėra pajėgios atsakyti į šiuos ir kitus su byla susijusius klausimus, o ypatingojo prokuroro projektas yra įstrigęs Seime, raginame atsakingas valdžios institucijas kuo greičiau pasitelkti Vakarų šalių ekspertus Kauno žudynių bylai nešališkai ištirti.

Šaukiu į tavo, Lietuva, gelmes...

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija