2012 m. birželio 22 d.    
Nr. 25
(2000)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai

Mūsų brangiausi pagalbininkai

Mons. Jonas Gedvila
Mons. Juozas Užupis
Mons. Juozas Dobilaitis
Apaštalinis protonotaras
Bronius Antanaitis
Kan. Juozas Janulis
Kan Arūnas Užupis
Kun. Alvydas Vaitkevičius
Kun. Kęstutis Trimakas
Prel. Juozas Prunskis
Prel. Juozas Šeškevičius

Mons. Jonas Gedvila, Telšių Katedros rezidentas, dirbdamas Klaipėdoje, Marijos, Taikos Karalienės, bažnyčios klebonu, kas savaitę išplatindavo po 200 egz. „XXI amžiaus“. Laikraštyje jis taip pat išspausdino savo gyvenimo prisiminimus.

Mons. Juozas Užupis, Prienų Kristaus Apsireiškimo parapijos altaristas, būdamas šios parapijos klebonu, kiekvieną savaitę aktyviai platindavo „XXI amžių“ prieniškiams, yra laikraštį parėmęs. Jam išėjus į užtarnautą poilsį bažnyčioje neliko kam laikraštį platinti.

Mons. Juozas Dobilaitis, Joniškio Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų parapijos altaristas, nuolat ne tik žodžiais, bet ir darbais rūpinasi „XXI amžiaus“ reikalais, yra vienintelis Joniškio dekanato kunigas, su pagalbininkais platinantis mūsų laikraštį.

Apaštalinis protonotaras Bronius Antanaitis, Smilgių klebonas, būdamas Panevėžio Švč. Trejybės bažnyčios rektoriumi, šiame mieste suorganizavo gausų „XXI amžiaus“ platintojų būrį, kuris ir dabar, padedant kun. Eugenijui Styrai, išplatina daugiau kaip po 200 egz.

Kan. Juozas Janulis, Raguvos ir Traupio klebonas, anksčiau, būdamas Rokiškio klebonu bei dekanu, nuolat platindavo „XXI amžių“. Ir dabar, dirbdamas mažesnėse kaimo parapijose, jis visada rūpinasi, kad parapijiečiai skaitytų  katalikišką spaudą.

Kan Arūnas Užupis, Alytaus dekanas ir Šv. Angelų Sargų parapijos klebonas, aktyviu „XXI amžiaus“ platintoju tapo būdamas Balbieriškio klebonu. Dabar iš penkių Alytuje esančių parapijų, tik jo vadovaujamoje platinamas mūsų laikraštis.

Kun. Alvydas Vaitkevičius, Klaipėdos Šv. Kazimiero parapijos rezidentas, „XXI amžių“ pradėjo aktyviai platinti dar būdamas Batakių klebonu. Dabar jis stengiasi, kad mūsų laikraštis kuo plačiau pasklistų ne tik Šv. Kazimiero parapijoje, bet ir visame uostamiestyje.

Kun. Kęstutis Trimakas, ilgametis „XXI amžiaus“ platintojas bei rėmėjas Jungtinėse Amerikos Valstijose, daug ir įdomiai aktualiais klausimais jame rašė ir teberašo iki šiol. Nuolat rūpinasi laikraščio padėtimi ir gyvendamas toli nuo Tėvynės.

Prel. Juozas Prunskis (1907-2003), ilgametis skaitytojas ir nuolatinis „XXI amžiaus“ rėmėjas Jungtinėse Amerikos Valstijose, daug padėjęs laikraščiui savo parama. Planavęs dalį palikimo atiduoti „XXI amžiui“, tačiau jo ketinimams kažkas sutrukdė...

Prel. Juozas Šeškevičius (1921-1953-2008), ilgametis skaitytojas ir nuolatinis „XXI amžiaus“ platintojas bei rėmėjas tolimojoje Brazilijoje. Jį išvydę visada žinojome, kad, nors ir nebūdamas turtingas, „dėdė Juozas“ atvežė auką „XXI amžiui“.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija