2012 m. liepos 7 d.    
Nr. 27
(2002)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai

Kauno savivaldybė nutraukė bylą prieš jaunuolių akciją

Kauno Nemuno krantinėje
žodyje „TIESOS“ uždegamos žvakutės

Kauno miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos tarnyba nutraukė administracinio teisės pažeidimo bylas jaunuoliams, kurie 2012 m. birželio 5 d. Nemuno krantinėje kreidutėmis bandė užrašyti žodį „TIESOS“. Viešosios tvarkos tarnyba šių jaunuolių veiksmuose neįžvelgė administracinio teisės pažeidimo įvykio ir sudėties. „2012 m. birželio 5 d. graži pilietinė jaunų žmonių iniciatyva – kreida užrašyti nekaltą ir pozityvų žodį „TIESOS“ Kauno Nemuno krantinėje – jau po pirmųjų trijų raidžių buvo nutraukta grubia policijos pareigūnų intervencija. Kai kurie šios akcijos dalyviai netgi buvo sulaikyti ir jiems iškeltos administracinio teisės pažeidimo bylos. Šią skandalingą ir neadekvačią policijos pareigūnų reakciją lydėjo daugybė pilietinių protestų ir akcijų, o policijos veiksmai buvo apskųsti Policijos generaliniam komisarui. Kilus visuomenės pasipiktinimui policija „nusiplovė rankas“ ir perdavė šias bylas nagrinėti Kauno miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos tarnybai“, – rašoma išplatintame pranešime spaudai.

Birželio 14-ąją, Gedulo ir Vilties dieną, kauniečiai, daugiausia jaunimas, dalyvavo Nemuno krantinėje (greta Vytauto bažnyčios, ties užrašu „LIETUVA“) vykusioje akcijoje „Tegul TIESA šviečia“. Akcijos dalyviai buvo kviečiami atsinešti po žvakę, iš kurių sudarė ir užžiebė didžiulį šviečiantį žodį „TIESOS“. Akcija įvyko simbolinę dieną, birželio 14-ąją, kada daug lietuvių patyrė tremties į Sibirą pradžią. Minėdami šią dieną ir užžiebdami žvakes organizatoriai siekė parodyti, kad esame pasiryžę neleisti, jog TIESA dar kartą taptų Lietuvos tremtine, kad prieš Lietuvos žmones vėl būtų naudojama prievarta, smurtas ir melas, kad žiauriausiais būdais būtų šalinami ir užčiaupiami tie, kurie išdrįsta siekti tiesos. Akcijos metu skambėjo dainos ir giesmės. Akcija akivaizdžiai turėjo krikščionišką tautinį pobūdį. Policija nesikišo ir netrukdė vesti renginį.

Birželio 21 dieną Nacionalinės pareigūnų profesinės sąjungos susivienijimo protesto akcijoje prie Generalinės prokuratūros protestuotojai irgi ant grindinio užrašė žodį „TIESOS“ ir reikalavo atkreipti dėmesį į vis blogėjančią jų situaciją.

Artūro Šulco nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija