2012 m. gruodžio 7 d.    
Nr. 46
(2021)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Nemuno
krašto
vaivorykštė


ARCHYVAS

2012 metai


XXI Amžius


Bendruomenėse

Biblioteka persikraustė į naujas patalpas

Prie naujosios Aukštelkės bibliotekos

Aukštelkė. Į bibliotekos naujų patalpų atidarymo šventę „Knygos šviesa“ susirinko knygų mylėtojai, kolegos. Mažutės, bet jaukios patalpos tąkart virto scena, kurioje dainuota, šokta, sakyti sveikinimai, skaitytos eilės.

Kelių dešimčių metų bibliotekos istoriją trumpai apžvelgė bibliotekininkė Stasė Stonkuvienė. Ji pasakojo, kad Aukštelkėje dar 1956 metais atidarytas klubas-skaitykla, kuris po metų reorganizuotas į biblioteką. Iki šių įkurtuvių darbuotojams su knygomis iš vienų patalpų į kitas teko kraustytis ne vieną kartą. Paskutiniuosius dešimt metų skaitytojai priimti pensionato patalpose.

Nuo 1981 metų bibliotekoje dirbanti S. Stonkuvienė džiaugėsi, kad daugėja skaitytojų. Dabar jų yra daugiau nei pustrečio šimto. Knygų sukaupta daugiau nei 5000. Tad persikrausčius į naujas patalpas skaitytojų tikimasi sulaukti dar daugiau. Biblioteka bendradarbiauja su pensionato, mokyklos, Aukštelkės bendruomenėmis. Tą draugystę puikiai paliudijo mokinių bei pensionato gyventojų meninė programa.

Naujakurius pasveikino Šiaulių rajono savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėjo pavaduotoja Laimutė Marytė Varkalienė, Šiaulių kaimiškosios seniūnijos seniūnas Jonas Obrikas, Viešosios bibliotekos direktorė Birutė Litevkienė su kolege Rita Nesavaitė, Aukštelkės bendruomenės pirmininkė Violeta Budreckienė, kiti šventės dalyviai.

Gitana Kudulienė

Šiaulių rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija