2012 m. gruodžio 14 d.    
Nr. 47
(2022)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai

Giesmių šventė

Kupiškio Kristaus Žengimo
į dangų bažnyčios choristai
su vargonininku Marijanu Remeikiu
prie Krekenavos Bazilikos

Lapkričio 16-ąją, Marijos Gailestingumo Motinos dieną, Krekenavos Bazilikoje vyko chorų giesmių šventė. Dalyvavo Utenos Dievo Apvaizdos, Kupiškio, Krekenavos, Ramygalos, Karsakiškio, Sidabravo, Pociūnėlių, Pumpėnų–Kriklinių, Troškūnų, Smilgių, Ėriškių–Uliūnų–Katinų parapijų chorai. Jungtiniam chorui dirigavo Utenos Dievo Apvaizdos bažnyčios vargonininkė Rita Deveikienė, vargonavo Kupiškio vargonininkas Marijanas Remeikis ir Ramygalos vargonininkas Mantas Masiokas.

Po trumpos repeticijos, per kurią susiderinome, ką kiekvienas choras buvo išmokęs, įvyko konferencija, kurioje pranešimą „Meno vaidmuo tikėjimo sklaidoje pagal popiežių Benediktą XVI“ skaitė Bazilikos rektorius teol m. dr. kun. Gediminas Jankūnas.

Pilnutėlėje maldininkų ir choristų Bazilikoje šv. Mišias aukojo Panevėžio Katedros klebonas kun. Eugenijus Troickis, Karsakiškio ir Geležių klebonas kun. Jonas Morkvėnas bei Sidabravo klebonas kun. Remigijus Katilius. Maldas baigėme giedodami Švč. Mergelės Marijos litaniją, kurią vedė pats Bazilikos rektorius kun. G. Jankūnas.

Labai gražios ir iškilmingos šv. Mišios, kai gieda ne 15 ar 30 žmonių choras, o beveik visi susirinkę bažnyčioje. Todėl ir giesmės buvo parinktos nesudėtingos, kad drąsiai galėtų giedoti visi norintys ir be muzikinio pasiruošimo. Kadangi jau netoli buvo chorų globėjos šv. Cecilijos diena, giedota ir giesmė šv. Cecilijai.

Po šv. Mišių visi rinkosi į parapijos salę dar pabendrauti, padainuoti agapėje. Iki šiol Krekenavos parapija savo salės neturėjo ir dar kurį laiką lauks, kol iš griuvėsių bus atstatytas senasis parapijos namas. Bazilikos rektoriaus kun. G. Jankūno iniciatyva parapijos namų salė įrengta viename iš senųjų ūkinių pastatų. Kol kas moterims su aukštakulniais po „salę“ vaikščioti reikia labai atsargiai, bet „parapijos salė“ yra! Čia netgi apžiūrėjome tautodailininkės tekstilės darbų parodą.

Tikimės, kad tokia šventė nebus pirma ir paskutinė, – kasmet susirinkę chorai bendra giesme pašlovins Viešpatį.

Bronislavas Karazija

Krekenava, Panevėžio rajonas
O. Karazijienės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija