2012 m. gruodžio 21 d.    
Nr. 48
(2023)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Kūrybos
horizontuose


ARCHYVAS

2012 metai


XXI Amžius


Kronika

Ketvirtis amžiaus – tai jaunystė

Benjaminas ŽULYS

Neseniai savo gyvavimo 25 metų jubiliejų paminėjo Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos padalinys – biblioteka „Skrydis“, įsikūrusi Žaliakalnyje, Kalniečių gatvėje. Minėjime, kuriame dalyvavo nemažas būrys skaitytojų, buvusios  bei dabartinės darbuotojos prisiminė praėjusius metus bei šių dienų rūpesčius. Bibliotekos vadovė Milda Vitulskienė pastebėjo, kad pati Vinco Kudirkos biblioteka neseniai atšventė 85 metų sukaktį, tad „Skrydžio“ gyvenimas esąs nedidelis šio laiko tarpsnis, bet ketvirtis amžiaus tiek kiekvieno žmogaus, tiek ir bet kurios bendruomenės dienų tėkmėje yra džiugus ir jaunatviškas metas. Apie tai byloja ir gausus šios bibliotekos skaitytojų būrys. Buvo prisiminta jos gyvavimo pradžia Biržų gatvėje. Tai buvo itin kukli, ankšta, bibliotekos darbui nepritaikyta patalpa, todėl po kurio laiko ši kultūros įstaiga buvo perkelta į dabartinį pastatą, žymiai erdvesnį ir patogesnį tiek darbuotojoms, tiek lankytojams. Čia, kaip ir kitose bibliotekose, veikia internetas.

Kodėl biblioteka pasirinko pavadinimą „Skrydis“? Mat, prieš kurį laiką šiame pastate veikė aviatorių bendrabutis, tai simbolizuoja šis pavadinimas. Be to, ir pati biblioteka, knygos simbolizuoja minties, grožio polėkį.

Jubiliejaus dieną veikė moksleivių kūrybos darbų paroda „Floristika ir interjeras“, o bibliotekos bičiulis dailininkas Saulius Kruopis šventės proga surengė savo darbų parodą.

Biblioteka bendrauja su netoliese esančio vaikų darželio-lopšelio „Šaltinėlis“ auklėtiniais, „Purienų“ vidurine mokykla.

Buvo pagerbtos buvusios ir dabartinės darbuotojos – Irena Valentienė, Genovaitė Aleksandravičienė, Giedrė Šmitienė, kitos darbštuolės, knygos mylėtojos – ir aktyviausi skaitytojai.

Kaunas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija