2013 m. sausio 4 d.    
Nr. 1
(2025)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai

Karių ir jų artimųjų vaizdo konferencija

Vilniaus įgulos karininkų
ramovėje vykusi vaizdo
konferencija tarp Afganistane
tarnaujančių Lietuvos karių
ir jų artimųjų Lietuvoje

Gruodžio 28 dieną Lietuvos kariuomenės Vilniaus įgulos karininkų ramovėje vyko vaizdo konferencija tarp šiuo metu Afganistane, Lietuvos vadovaujamoje Goro provincijos atkūrimo grupėje, tarnaujančių Lietuvos karių ir jų artimųjų Lietuvoje. Karius ir jų šeimų narius švenčių proga pasveikino į konferenciją atvykęs krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, Sausumos pajėgų vadas generolas majoras Almantas Leika, Lietuvos kariuomenės ordinaras vyskupas Gintaras Grušas, laikinai Krašto apsaugos savanorių pajėgų vado pareigas einantis pulkininkas leitenantas Ramūnas Baronas. „Sveikinu Jus su Šv. Kalėdom ir artėjančiais Naujaisiais metais. Šeimų nariams ir kariams linkiu stiprybės, tvirto tarpusavio ryšio ir abipusės paramos“, –  sakė krašto apsaugos ministras J. Olekas.


„Lietuvos karžygio“ apdovanojimai

Pagerbti kilniais poelgiais Lietuvą ir kariuomenę garsinę kariai ir civiliai

Lietuvos karo akademijos viršininkas
plk. Eugenijus Vosylius apdovanoja
dim. kpt. Aleksandrą Dagį

Vilniuje buvo surengta Lietuvos kariuomenės apdovanojimų „Lietuvos karžygys“ ceremonija. Iškilmingame renginyje Vilniaus įgulos karininkų ramovėje buvo pagerbti ir apdovanoti kariai ir civiliai, savo kilniais poelgiais ir pasiaukojančia tarnyba garsinę Tėvynę ir kariuomenę, rodę tarnystės visuomenei pavyzdį. Kaip ir ankstesniais metais, teikimus apdovanojimams vertino kariuomenės ir visuomenės atstovų komisija, vadovaujama Lietuvos kariuomenės vado. Šiemet komisija „Lietuvos karžygio“ apdovanojimams atrinko penkias kilnias istorijas ir jų herojus.


Dėl artėjančio Lietuvos Karaliaus Vytauto Didžiojo karūnavimo 600 metų jubiliejaus

Lietuvos Sąjūdžio Vilniaus miesto tarybos pareiškimas

Jos Ekscelencijai prezidentei Daliai Grybauskaitei, Jo Ekscelencijai Lietuvos Vyskupų konferencijos pirmininkui arkivyskupui Sigitui Tamkevičiui, Seimo Pirmininkui Vydui Gedvilui, Ministrui Pirmininkui Algirdui Butkevičiui, Pasaulio Lietuvių Bendruomenės pirmininkei Danguolei Navickienei, Seimo nariams, Pasaulio Lietuvių Bendruomenės Seimo nariams, Lietuvos žmonėms, žiniasklaidai


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija