2013 m. sausio 4 d.    
Nr. 1
(2025)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai

Telšių vyskupijoje

Šilalės dekanate

Atlaidai ir sakralinių giesmių šventė

Gieda Kvėdarnos Prano Liatuko pradinės
mokyklos 1 a klasės mokinių ansamblis

KVĖDARNA. Gruodžio 9-osios sekmadienis Kvėdarnos parapijos tikintiesiems buvo ypatingas ne tik todėl, kad tą dieną šioje šventovėje vyko tituliniai Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo atlaidai, bet dar ir dėl to, kad kvėdarniškiai turėjo laimę pasiklausyti sakralinių giesmių. Kvėdarnos parapijos klebonas kun. Juozas Rudys, pasitelkęs bažnyčios tarnautojus, parapijiečius, jaunimą, padarė viską, kad bažnyčioje būtų jaučiama adventinė nuotaika. Keturių žvakių kompozicija priešais pagrindinį bažnyčioje esantį altorių simbolizuoja keturias Advento savaites ir kas sekmadienį po vieną yra uždegama. Tai priminimas apie užgimsiančio Kūdikėlio Jėzaus šventę – Kalėdas.


Šiaulių vyskupijoje

Radviliškio dekanate

Advento vakaras

Už šiltą ir jaukią artėjančių
švenčių nuotaiką, paskleistą
po Dievo namų skliautais, padėkojo
Radviliškio Švč. Mergelės Marijos
Gimimo parapijos klebonas
ir dekanas mons. Gintas Sakavičius

Radviliškis. Paskutinė Advento savaitė skirta susikaupimui, ramybei, susimąstymui bei maldai, todėl gruodžio 18 dieną Švč. Mergelės Marijos Gimimo bažnyčioje po šventųjų Mišių surengtas Advento vakaras „Už girių, marių ugnelė dega“. Renginį organizavo Radviliškio miesto kultūros centras. Vakaro dalyvius pasveikino Radviliškio rajono savivaldybės meras Darius Brazys. Jis palinkėjo bendruomenei neišdildomų šventinių įspūdžių, jaukumo namuose bei prasmingų norų išsipildymo 2013 metais. Apie Advento svarbą susirinkusiesiems kalbėjo Radviliškio Švč. Mergelės Marijos Gimimo parapijos klebonas ir dekanas mons. Gintas Sakavičius.


Vilkaviškio vyskupijoje

Aleksoto dekanate

Kalėdų belaukiant

TABARIŠKIAI. Advento metu Noreikiškių lopšelio-darželio ugdytiniai, jų tėveliai ir pedagogės gamino angelus, kuriais papuošė Tabariškių Kristaus Karaliaus bažnytėlę. Gruodžio 18 dieną joje vyko Adventinis šeimų vakaras. Dalyvavo visa įstaigos bendruomenė. Dievo namuose visus sutiko klebonas kun. Rimantas Baltrušaitis. Jis bendravo su vaikais ir suaugusiais, grojo gitara ir giedojo giesmeles. Vakarą vedė priešmokyklinio ugdymo pedagogė Rasa Mauzienė, meninio ugdymo pedagogė Regina Genovaitė Venckuvienė ir auklėtoja Jolanta Pyragaitė. Vyresnieji vaikai giedojo giesmeles, dainavo kalėdines daineles, deklamavo eilėraščius. Gausiai susirinkusias šeimas ir visų pagamintus angelus palaimino kunigas Rimantas. Dalelę šios palaimos, šviesos ir šilumos vaikai, tėvai ir darbuotojai parsinešė į savo šeimas.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija