2013 m. vasario 15 d.    
Nr. 7
(2031)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Kurianti
Lietuva


ARCHYVAS

2013 metai


XXI Amžius


Atmintis

Pagerbė krašto kūrėją

Gargždai. Kultūros centre susirinko daug svečių, dauguma jų buvo gargždiškiams pažįstami. Juos visus čia atvedė šilti prisiminimai apie vieną iškiliausių rajono asmenybių, garbės pilietį rašytoją Vytautą Rimavičių. „Čia jūra mano, žemė ir žmonės...“ – popietė, skirta paminėti V. Rimavičiaus 70-ąjį jubiliejų, pasidalinti prisiminimais apie kraštietį, kuriuo didžiuosis kartų kartos.

Rašytoją pagerbus tylos minute, iš archyvo buvo prikelti V. Rimavičiui rašyti žymių žmonių laiškai. Ievos Simonaitytės, Kazio Sajos, Juozo Baltušio ir poeto Petro Gaulės mintis skaitė teatro studijos „Kėdės“ jaunieji aktoriai Tadas Dirginčius, Dominykas Ivanauskis, Andrius Grevys, Gintarė Dausynaitė, Rineta Vaitkutė, Roberta Juškaitė.

Režisieriaus, poeto, literato, dramaturgo, ilgamečio kultūros namų direktoriaus ir išskirtinės asmenybės širdyje tilpo kiekvieno sutikto jausmai ir išgyvenimai, o jo neblėstanti meilė kultūrai, savo darbui, žemei ir žmogui nėra palikusi nė vieno abejingo, tad nenuostabu, kad atsirado nemažai norinčių prisiminti Vytautą. Įdomiomis istorijomis, nuotykiais, mintimis, gražiausiais bei nuoširdžiausiais žodžiais pasidalino rašytojas K. Saja, nusipelniusi literatė Diana Trijonytė-Jusčienė, Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos narys Albinas Klizas, Dauparų kultūros namų renginių organizatorė Danutė Galminienė, Gargždų kultūros centro direktorė Birutė Oželienė, „Minijos“ progimnazijos direktorius Antanas Jacikas, literatė Birutė Stasaitienė ir gargždiškė, teatro būrelio, kuriam vadovavo Vytautas, aktorė Otilija Bertulienė.

Popietės metu skambėjo ne tik šilčiausi žodžiai, bet ir gražiausios V. Rimavičiaus kurtos dainos. Moterų vokalinis ansamblis „Elegija“ padainavo smagią dainą „Cepelinai iš Gargždų“, buvusių politinių kalinių ir tremtinių mišrus choras „Atminties aidai“ atliko patriotinę dainą „Tėvyne mano, Lietuva“, folklorinis ansamblis „Cyrulelis“ padainavo „Žibutė mamytei“, o dainų ir šokių ansamblio „Minija“ vokalinė grupė – „Grokime Minijos vingy“. Pabaigoje nuskambėjo neoficialiu Gargždų himnu vadinama daina „Gargždai – mano miestas“, kurią atliko visi kolektyvai, o prie jų prisijungė bei rankomis susikibę pritardami lingavo renginio svečiai.

V. Rimavičius ilgą laiką rūpinosi ir globojo Gargždų miesto kultūrą, įsileido ją ne tik į savo gyvenimą, bet ir pats gyveno joje. Ilgametį Gargždų kultūros namų direktorių mena kartu su juo dirbę kolegos ir kolektyvų nariai. Talentingo kultūros puoselėtojo atminimą, jo meilę kraštui, žmogui, jūrai pajuto visi renginio dalyviai. V. Rimavičius paliko pėdsaką mūsų miesto istorijoje ir kultūroje – mes jo niekada nepamiršime.

Donata Liutikaitė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija