2013 m. kovo 1 d.    
Nr. 9
(2033)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Kurianti
Lietuva


ARCHYVAS

2013 metai


XXI Amžius


Kronika

Jono Marcinkevičiaus literatūrinė premija

Devintasis Jono Marcinkevičiaus
literatūrinės premijos
laureatas Alvydas Šlepikas

Radviliškio rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje surengtos kraštiečio, rašytojo Jono Marcinkevičiaus literatūrinės premijos 2012 metų laureato Alvydo Šlepiko pagerbimo iškilmės. A. Šlepikas apdovanotas už knygą „Mano vardas – Marytė“. Renginį pradėjo Radviliškio muzikos mokyklos gitaristų ansamblis, vadovaujamas Mariaus Atstopo. Skaitovas – Šeduvos gimnazijos mokinys Elvis Skukauskas – perskaitė J. Marcinkevičiaus žodžius, bylojančius apie meilę gimtinei. Šventėje dalyvavo poetas, režisierius, aktorius, scenaristas A. Šlepikas, Radviliškio rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Eglė Ivanauskytė, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Kristina Kacevičienė, bibliotekos bičiuliai ir kiti svečiai. Dalyviai supažindinti su rašytojo J. Marcinkevičiaus biografija ir kūryba, su ankstesniais jo vardo premijos laureatais, pristatytas naujasis laureatas A. Šlepikas. Šventės dalyviai klausėsi minčių apie premijuotąją knygą „Mano vardas – Marytė“, kurioje aprašomas po Antrojo pasaulinio karo vokiečių vaikų badas ir skurdas, bandymas susiieškoti maisto Lietuvoje. E. Skukauskas perskaitė kelias ištraukas iš šios knygos. Apie ją kalbėjo ir pats autorius. Jis papasakojo apie knygos priešistorę, apie tai, kaip rinko medžiagą, kaip bendravo su vadinamaisiais „vilko vaikais“, kokių patyrė išgyvenimų, netikėtumų rašydamas knygą. Po to paskaitė vieną iš naujausių savo kūrinių – humoristinį apsakymą Molėtų tarme.

Savivaldybės atstovai J. Marcinkevičiaus literatūrinės premijos laureatui užrišo tautinę juostą, įteikė gėlių bei dovanų apie Radviliškio kraštą.

Renginio pabaigoje nuskambėjo Lizdeikos gimnazistų – Paulinos Urbelytės ir Nikitos Pajanok – atliekama Vytauto Kernagio daina „Išeinu...“. Viešosios bibliotekos direktorė Aldona Januševičienė padėkojo visiems gimnazistams, padėjusiems surengti šias iškilmes.

Vilma Merkytė,
Radviliškio rajono savivaldybės viešosios bibliotekos renginių organizatorė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija