2013 m. kovo 1 d.    
Nr. 9
(2033)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Kurianti
Lietuva


ARCHYVAS

2013 metai


XXI Amžius


Kronika

Medžio drožyba

Romas Naidzinavičius ne tik
drožia, bet ir groja gitara

Kaunas. Vasario 5 dieną Kauno rajono švietimo centre atidaryta Babtų gimnazijos ir Lapių pagrindinės mokyklos technologijų mokytojo Romo Naidzinavičiaus medžio drožybos darbų paroda „Giedantis medis“. Parodos atidaryme dalyvavo rajono mokytojai, Švietimo centro darbuotojai. Savo darbų parodą pristatė pats autorius. Jis susirinkusiems paaiškino, kodėl taip pavadino savo drožinių kolekciją. Medis yra gyvas. Jis kalba ir gieda: braška žiemą nuo vėjo ir šalčio, šnara rudenį krentant lapams, ūžauja pučiant stipriam vėjui, o paliestas žmogaus rankų tarsi atgyja, kalba ir pasakoja.

R. Naidzinavičius pasakojo, kaip gimsta jo darbai. Jis nekuria jokių eskizų, laisvai improvizuoja pasirinkta tema, nes „viskas eina iš vidaus“. Drožybos darbuose dominuoja tautiniai motyvai – tai, kas artima mokytojo širdžiai. Parodoje eksponuojama per 30 R. Naidzinavičiaus drožybos darbų. Greta brandžių kūrinių eksponuojami ir pirmieji – drožinėti paprastu virtuviniu peiliu.

Mokytojas R. Naidzinavičiaus – meniškos sielos žmogus. Sugebėjimas prakalbinti medį – ne vienintelis jo talentas. Mokytojas skambina gitara, dainuoja. Meilę dainai, kaip prisipažino, paveldėjo iš motinos.

XXI

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija