2013 m. kovo 8 d.    
Nr. 10
(2034)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai

Plevėsuos Prezidentės dovanota Trispalvė

Vytautas BAGDONAS

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia
Grybauskaitė, įteikusi Trispalvę,
su kurkliečių delegacija
nusifotografavo prisiminimui.
Iš dešinės: Kurklių seniūnas
Algimantas Jurkus, Anykščių
S. Dariaus ir S. Girėno šaulių
kuopos vadė Indrė Meliūnaitė,
Prezidentė, Kurklių Stepono Kairio
pagrindinės mokyklos direktorė Jūratė
Kašinskienė, istorikas doktorantas
Norbertas Černiauskas, klebonas
kun. Norbertas Martinkus ir ūkininkas
Irmantas Černiauskas
Kurklių seniūnijos archyvo nuotrauka

KURKLIAI. Kovo 11-ąją, minint Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną, visas Anykščių rajono Kurklių miestelis bus pasipuošęs Trispalvėmis. Valstybinių švenčių proga daugelis gyventojų prie savo namų iškeldavo vėliavas ir anksčiau, tačiau likdavo Trispalvėmis nepapuoštų namų. Dabar tokio akibrokšto nebeturėtų būti, nes Vasario 16-ąją Kurklių seniūnijos seniūnas miestelio gyventojams iškilmingai įteikė net 52 valstybines vėliavas ir palinkėjo, kad šis simbolis puoštų jų namus svarbiausių Lietuvos Respublikos švenčių ir atmintinų dienų metu. Apie Trispalvių dovanojimo akciją bei kitas gražias kurkliečių iniciatyvas verta papasakoti plačiau.


Valstybės atkūrimo dieną apdovanoti geriausieji

Gintarė Martinaitienė

Lukšiuose labiausiai nusipelniusieji
pagerbti „Žmogus yra didis“ nominacijomis

LUKŠIAI. Lietuvos valstybės atkūrimo dieną, Vasario 16-ąją, čia viešėjęs ir pranešimą skaitęs Vilniaus edukologijos universiteto Visuotinės istorijos katedros asistentas Mindaugas Nefas pripažino, kad tik atvykęs į Lukšius pajuto, jog čia tikrai švenčiama šventė – groja muzikantai, aplink daug žmonių. Juk taip ir turi būti – šventė yra šventė, o nusiskundimams – ne vieta ir ne laikas. Žinoma, viskas priklauso nuo žmogaus. Pasak M. Nefo, šventė pirmiausia turi būti galvoje, širdyje. Svečias aiškino, kad pabudę Šv. Kalėdų rytą jaučiamės ypatingai, be paaiškinimų jaučiame, jog  yra šventės diena. Taip turėtų būti ir su Vasario 16-ąja. Be to, pasak pranešėjo, šią ypatingą dieną turėtume atsakyti į keletą klausimų: kas aš esu, koks mano kelias, koks mūsų kelias ir ką kiekvienas galime padaryti, kad tas kelias būtų tiesesnis? Juk ne vienas geba kelti klausimą – „Kas man iš tos Lietuvos?“ M. Nefas ragina klausimą formuoti kitaip – „O kas Lietuvai iš manęs? Kas iš manęs, jei nesugebu padėti kaimynui, artimam ar sau, kad gyventume geriau, optimistiškiau?“ Tad galbūt dažniau reikėtų žvelgti ne į žemę, kaip esame įpratę, o į dangų. Visgi labiausiai, kaip pastebėjo istorikas, mums trūksta savarankiškumo ir iniciatyvos. Juk per 50 okupacijos metų pripratome, kad viską už mus daro valdžia – valo gatves, organizuoja renginius, į juos kviečia dalyvius, o žmogui tereikia ateiti ir klausyti. Tačiau gal jau reikėtų išmokti gyventi be šio „palikimo“? M. Nefas klausė, ar ne laikas kiekvieną rytą keltis lyg į žygį už save, už Lietuvą, sąžiningai dirbti, laisvai, iniciatyviai ir savarankiškai mąstyti. Juk valstybė – kiekvienas žmogus, kiekvienas iš mūsų, nuo kurių ir priklauso, kaip gyvename, kur einame. Pagaliau yra daugybė dalykų, kuriais lietuviai sugeba didžiuotis. Tad ar tai – ne valstybingumo pagrindas? Tik vėlgi, galbūt to nematome, nenorime matyti ar pripažinti...


Padėkos konkurso nominantams

PRIENAI. Sausio 25 dieną vyko tradicinis Prienų bendruomenės Padėkos konkurso „Kalėdų žvaigždė“ nominantų ir nugalėtojų pagerbimas, į kurį konkurso organizatoriai pakvietė projekto dalyvius, rėmėjus ir bendruomenės draugus. Konkursas „Kalėdų žvaigždė“ vyko ketvirtą kartą. Kaip teigė Prienų bendruomenės pirmininkė Auksė Grižaitė, tai – vienas iš projektų, kuris kasmet sulaukia didžiulio dainuojančių, muzikuojančių, kuriančių jaunuolių susidomėjimo. Džiugina ir tai, kad atsiranda daugybė geranoriškų žmonių, kurie palaiko konkurso idėją, skatina jaunų žmonių kūrybiškumą, padeda atskleisti dar neatrastus talentus. Bendruomenės pirmininkė padėkas už bendruomeniškumą, kultūrinių vertybių puoselėjimą ir konkurso „Kalėdų žvaigždė“ globą įteikė Savivaldybės merui V. Bujanauskui, mero pavaduotojai L. Jakinevičienei, administracijos direktoriui A. Marcinkevičiui, Prienų Kristaus Apsireiškimo bažnyčios vikarui kun. J. Jonuškai, Seimo nariui V. Kamblevičiui, Savivaldybės tarybos narei R. Keturakienei, kitiems projekto globėjams, mokytojams, ruošusiems jaunuolius konkursui.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija