2013 m. gegužės 3 d.    
Nr. 18
(2042)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai

Bendrystės šiluma

Maldai sustojo „Palangos
Juzės“ vaidinimo dalyviai

Marijampolės vysk. M. Valančiaus
blaivybės sąjūdyje įdomios veiklos
suranda ir jauni, ir vyresni

Į tradicinį vysk. Motiejaus Valančiaus gimimo metinių minėjimą Marijampolės vysk. M. Valančiaus blaivystės sąjūdžio nariai ir bendraminčiai po šv. Mišių Šv. arkangelo Mykolo Bazilikoje rinkosi į parapijos salę. Tą šaltą popietę, tarsi norėdami sušilti bendrystėje, susirinko daug suaugusiųjų ir valančiukų. Juos pasveikino sąjūdžio pirmininkė ir dvasios vadas kun. Algirdas Petras Kanapka. Jis dar kartą patvirtino mintį apie bendruomenės svarbą, sakė, kad bendruomenėse yra gyvybė ir pozityvaus mąstymo galia. Tik būnant kartu galima įveikti negeroves. Pasidžiaugta gražiu renginiu ir bendrystės šiluma.

Džiugu, kad už blaivią Lietuvą kovoja Marijampolės savivaldybės valančiukai. Jie – tikrieji ir drąsieji vysk. M. Valančiaus, mūsų tautos blaivintojo, sekėjai.

Įdomų pranešimą apie vysk. M. Valančių, paįvairintą skaidrėmis, pristatė Sūduvos gimnazijos valančiukės Aurelija ir Renata. Nuotaikingą vysk. M. Valančiaus „Mikė melagėlis“ inscenizaciją parodė Gudelių pagrindinės mokyklos valančiukai. Vyresniųjų sąjūdžio narių inscenizuota „Palangos Juzė“ sukėlė visų susižavėjimą ir gerą nuotaiką.

Popietė neprailgo. Po pasirodymų visų laukė agapė – mielai prie arbatos puodelio pabendravome, pasidalijome įspūdžiais, pasidžiaugėme gražia bendryste ir atsisveikinome iki kito renginio.

BS pirmininkė Regina Jadeikaitė,

Blaivystės sąjūdžio narė Janina Lebskienė

Marijampolė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija