2013 m. gegužės 10 d.    
Nr. 19
(2043)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Kurianti
Lietuva


ARCHYVAS

2013 metai


XXI Amžius


Laikas ir žmonės

Šeimos kūrybos vakaras

RADVILIŠKIS. Viešojoje bibliotekoje surengtas garsios Lietuvoje šeimos kūrybos vakaras: muzikinę-literatūrinę programą atliko kamerinė dainininkė (sopranas) Sigutė Trimakaitė, jos vyras rašytojas Herkus Kunčius papasakojo apie savo kūrybą. Vakaro vedėja Vilma Merkytė pristatė abu svečius, klausytojus supažindino su jų biografijų faktais, kūrybine veikla, pasiekimais.

Marijos Callas konkurso Atėnuose pirmosios premijos ir kitų tarptautinių konkursų laureatė S. Trimakaitė renginyje siekė palikti tam tikrą ženklą, supažindinti žiūrovus su nepelnytai Lietuvoje primiršta kamerine muzika. Ji padainavo lietuvių liaudies dainų, šiuolaikinių lietuvių kompozitorių, kitų šalių autorių kūrinių užsienio kalbomis bei savo kūrybos dainų pagal jos mėgstamas Kęstučio Navako, Aido Marčėno eiles.

Susipažinti su rašytojo H. Kunčiaus kūryba padėjo Viešosios bibliotekos Komplektavimo skyriaus vedėjos Vitos Mikalkėnienės skaitoma ištrauka iš rašytojo eseistinės prozos „Pilnaties linksmybės“. H. Kunčius, kilęs iš muzikalios šeimos, paskaitė fragmentą iš savo naujausio romano „Lietuvis Vilniuje“. Kaip papasakojo rašytojas, kurti jis pradėjo rašydamas kritinius straipsnius apie meną, nes pats Dailės akademijoje baigė menotyrą. Vėliau ėmėsi draminių pjesių, dar vėliau – didesnės apimties literatūrinių kūrinių. Daugumą jų klausytojai išvydo renginio metu veikusioje šių knygų parodoje. Dabar, pasak autoriaus, eilės leidykloje laukia dar bent keturios jo parašytos knygos, tad skaitytojai netrukus galės susipažinti su naujausia rašytojo kūryba. S. Trimakaitės ir H. Kunčiaus dukra Adolfina taip pat seka tėvų pėdomis – mokosi muzikos M. K. Čiurlionio menų gimnazijoje ir bando rašyti.

Šiltą šeimos kūrybos vakarą užbaigė Viešosios bibliotekos direktorė Aldona Januševičienė. Ji radviliškiečių vardu padėkojo svečiams už suteiktą galimybę prisiliesti prie kūrybos.

Radviliškio Viešosios bibliotekos informacija

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija