2013 m. birželio 14 d.    
Nr. 24
(2048)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai

Telšių vyskupijoje

Žemaičių Kalvarijos dekanate

Gegužinių pamaldų vyskupijoje užbaigimas

Padėkos žodį visiems taria Plungės
klebonas ir Žemaičių Kalvarijos dekanato
dekanas kun. Julius Meškauskas

Maldininkai prie Plungės Lurdo

Maldininkai prie Plungės Lurdo

Procesija Plungės miesto
gatvėmis eina Lurdo link

PLUNGĖ. Gegužės 31-osios vakarą prie Plungėje esančio Lurdo Telšių vyskupijoje iškilmingai buvo užbaigtas Marijai skirtas mėnuo – gegužė. 18 val. Plungės Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje Telšių vyskupas Jonas Boruta SJ aukojo iškilmingas šv. Mišias, kurias koncelebravo Telšių vyskupo Vincento Borisevičiaus kunigų seminarijos vadovai, Plungės parapijoje dirbantys kunigai, dalyvavo Telšių kunigų seminarijos klierikai ir gausus būrys tikinčiųjų. Šv. Mišiose pamokslą pasakė Telšių vyskupijos ganytojas, kuris kalbėjo apie Švč. Mergelės Marijos mokyklą – nuolankumo ir pasitikėjimo Dievu mokyklą, kurioje visi esame pakviesti tobulinti save. Jis priminė Marijos ištikimybę Dievui ir duoto pažado – gyventi skaisčiai ir tarnauti jam nepaisant pasitaikančių sunkumų ir neišvengiamų išbandymų – vykdymui kvietė drąsiai sekti Marija ir jos sūnumi Jėzumi Kristumi.

Po pamokslo šv. Mišių dalyvių akivaizdoje du Telšių vyskupo Vincento Borisevičiaus kunigų seminarijos klierikai – Martynas Girininkas ir Andrius Bakstys – padarė celibato pažadą ir atliko tikėjimo išpažinimą, nes jie birželio 1 dieną turėjo priimti diakonato šventimus Telšių Katedroje.

Po iškilmingų pamaldų, vadovaujant Telšių vyskupui, iš Plungės bažnyčios giedodama giesmes Marijai procesija per Plungės miestą keliavo į Lurdo grotą ir ten meldėsi giedodami Gegužines pamaldas. Pamaldų pradžioje Telšių vyskupas J. Boruta SJ pristatė Plungės Lurdo istoriją ir pakvietė maldai.

Po paskutinių Telšių vyskupijoje Gegužinių pamaldų padėkos žodį Telšių vyskupui už tradicinį atvykimą į Plungės Lurdo grotą kiekvienais metais ir Plungės parapijos tikintiesiems už meilę Lurdo grotai ir jos priežiūrą tarė Plungės parapijos klebonas ir Žemaičių Kalvarijos dekanato dekanas kun. Julius Meškauskas.

Po pamaldų Plungės klebono vaišingumo dėka Telšių kunigų seminarijos vadovybė ir klierikai vakarieniavo, o už svetingumą ir šiltą priėmimą padėkos žodį tarė Seminarijos rektorius kan. Viktoras Ačas.

Kun. J. Meškauskas atsisveikindamas tarė turįs viltį, jog Gegužinių pamaldų Telšių vyskupijoje užbaigimas prie Plungės Lurdo grotos, dalyvaujant Telšių kunigų seminarijai, taps gražia tradicija ir taip bus kiekvienais metais.

Klier. Edvino Bružo nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija