2013 m. birželio 14 d.    
Nr. 24
(2048)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai

Dėl sovietinės simbolikos

Kreipimasis į Kauno miesto Savivaldybės Tarybą

Kreipiamės į miesto Savivaldybės Tarybą ir reikalaujame pašalinti sovietinę simboliką nuo Vytauto Didžiojo tilto pilonų. Savivaldybės Taryba privalo laikytis Lietuvos Respublikos įstatymo, draudžiančio viešai naudoti nacistinę ir sovietinę simboliką, o 2008 m. vasario 28 d. priimtas sprendimas dėl Vytauto Didžiojo vardo grąžinimo Aleksoto tiltui ir sovietinių simbolių pašalinimo nuo jo turi būti vykdomas.

Miesto Savivaldybės Taryba išrinkta ne Kultūros Paveldo departamento norus pildyti, bet atstovauti Kauno žmonių interesams. Vietos savivaldai departamento žodis – patariamasis. Miesto šeimininkai esate Jūs – Savivaldybės Taryba.

Praėjusios kadencijos miesto Savivaldybės Taryba, atsižvelgdama į Kultūros departamento reikalavimą išsaugoti sovietinę atributiką ir vykdydama tam prieštaraujančią kauniečių valią, uždengė Vytauto Didžiojo tilto sovietinę atributiką medžiaga. Deja, pastangos nebuvo sėkmingos – dabartinė miesto Savivaldybės Taryba, išvis nieko nedaro. Todėl kauniečiai pagrįstai kaltina ją patriotizmo stoka. Jei negerbiama kauniečių valia, būtina jausti gėdą prieš miesto svečius, kadangi šiemet Kaune vyko ir dar vyks tokie europinio masto renginiai, kaip Tarptautinės Hanzos dienos ir Europos krepšinio čempionatas. Negalima leisti visos Europos akivaizdoje Kaunui tapti pajuokos objektu.

Ponai miesto Savivaldybės Tarybos nariai, Jus išrinko Kauno žmonės atstovauti jų interesams ir tikisi, kad neapsiriko. Nenuvilkite jų. Prašome dėti visas pastangas, kad būtų įvykdytas Lietuvos Respublikos įstatymas ir įgyvendintas miesto Savivaldybės Tarybos priimtas sprendimas. Sovietinė atributika nuo Vytauto Didžiojo tilto turi būti nedelsiant pašalinta. Asmenys, nesilaikantys LR įstatymų ir nevykdantys Savivaldybės Tarybos priimtų sprendimų, turi būti nubausti. Toks kauniečių reikalavimas.

Dr. Raimundas KAMINSKAS,
Lietuvos Sąjūdžio Kauno skyriaus pirmininkas;

Rūta ZABELIENĖ,
Kauno Jungtinio demokratinio judėjimo pirmininkė;

Dr. Povilas JAKUČIONIS,
Lietuvos Politinių kalinių ir tremtinių sąjungos pirmininkas;

Vytautas POVILONIS,
Lietuvos Politinių kalinių ir tremtinių bendrijos Kauno filialo pirmininkas;

Juzė PAŽEMECKIENĖ,
Lietuvos Politinių kalinių ir tremtinių bendrijos Garliavos filialo pirmininkė;

Alfonsas ŽALDOKAS,
Lietuvos 1941 m. birželio 22–28 d. sukilėlių sąjungos pirmininkas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija