2013 m. birželio 21 d.    
Nr. 25
(2049)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Kurianti
Lietuva


ARCHYVAS

2013 metai


XXI Amžius


Kronika

Angelų mieste

Edita Jurčiukonienė

Tapytojų simpoziumo „Anykščiai –
angelų miestas“ dalyviai

koncertavo aktorius Gediminas
Storpirštis ir multiinstrumentalistas
Saulius Petreikis.

Anykščiai. Birželio 3 dieną Angelų muziejuje atidarytas tapytojų simpoziumas „Anykščiai – angelų miestas“. Visą savaitę Anykščiuose svečiavosi ir kūrė angelus Lietuvos dailininkų sąjungos nariai iš Vilniaus: Giedrė Riškutė, Valentinas Ajauskas, Arvydas Bagdonas, Saulė Urbanavičiūtė, Ieva Bunokaitė, Emilija Gaspariūnaitė-Taločkienė, Laimutė Kozlovienė, Algis Gaižauskas. Egidija Brinkytė atvyko iš Klaipėdos, į savo jaunystės miestą iš Kretingos atvyko Liuda Liaudanskaitė-Vyšniauskienė.

Simpoziumo atidarymo renginyje su dailininkais susitiko Anykščių rajono meras Sigutis Obelevičius, Anykščių kūrybos ir dailės mokyklos mokytojai ir moksleiviai, anykštėnai. Koncertavo mokytojos Irenos Meldaikienės klasės pianistės Simona Cimbalistaitė ir Vaiva Vanagaitė.

Geranoriškai dailininkus priėmė Anykščių A. Baranausko ir A. Vienuolio-Žukausko memorialinis muziejus, Anykščių turizmo informacijos centras, VŠĮ „Aukštaitijos siaurasis geležinkelis“ pakvietė pakeliauti siauruku. Dailininkai lankėsi Troškūnų vienuolyne, aplankė legendinį Puntuko akmenį, įkopė į Laimės žiburį.

Birželio 8 dieną Angelų muziejuje atidaryta ką tik nutapytų paveikslų paroda, vyko aukcionas. Rajono meras S. Obelevičius kiekvienam dailininkui įteikė simbolinę dovaną – Antano Baranausko poemą „Anykščių šilelį“. Visiems susirinkusiems koncertavo aktorius Gediminas Storpirštis ir multiinstrumentalistas Saulius Petreikis.

Rugpjūčio 16–19 dienomis kurti angelų atvyks skulptoriai.

Ritos Tulušienės nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija