2013 m. liepos 5 d.    
Nr. 27
(2051)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai

Telšių vyskupijoje

Telšių dekanate

Vyskupijos globėjo šventė ir diakonų šventimai

Telšių Vyskupo Vincento Borisevičiaus
kunigų seminarijos klierikams Martynui
Girininkui ir Andriui Baksčiui
buvo suteikti diakono šventimai
Klier. Edvino BRUŽO nuotraukos

TELŠIAI. Birželio 1 dieną Telšių vyskupija šventė savo dangiškojo globėjo – šv. kankinio Justino – šventę. Tą dieną Telšių Katedroje 12 val. buvo aukojamos iškilmingos šv. Mišios, kurioms vadovavo Telšių vyskupo augziliaras vyskupas Linas Vodopjanovas OFM, koncelebravo Telšių Katedros ir Žemaičių Kalvarijos Bazilikos kapitulų kanauninkai, dekanai ir vicedekanai, parapijų klebonai. Šv. Mišių metu dviem Telšių Vyskupo Vincento Borisevičiaus kunigų seminarijos klierikams Andriui Baksčiui ir Martynui Girininkui buvo suteikti diakono šventimai. Šv. Mišiose giedojo Klaipėdos Marijos, Taikos Karalienės, parapijos choralo grupė, vadovaujama Vidmanto Budrecko.

Pamoksle vyskupas L. Vodopjanovas OFM komentavo Šv. Rašto skaitinius ir išryškino šv. Justino vaidmenį ir pavyzdį. Jis kalbėjo apie krikščionių ir pašventintųjų priedermę šiame pasaulyje būti druska ir šviesa, drąsino šventinamuosius nebijoti atsiduoti savo pašukimui ir uoliai skelbti Gerąją Naujieną pasaulyje.

Telšių Vyskupo Vincento Borisevičiaus kunigų seminarijos rektorius kan. Viktoras Ačas paliudijo apie kandidatų į diakonus tinkamumą, o apeigų metu jiems suteikė diakono šventimus, prieš tai kandidatus prisaikdinęs ir gavęs iš jų paklusnumo pažadą vyskupui ordinarui ir jo įpėdiniams.

Po iškilmingų šv. Mišių naujuosius diakonus pasveikino jų artimieji bei iškilmių dalyviai.

Kan. teol. lic. Andriejus Sabaliauskas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija