2013 m. liepos 5 d.    
Nr. 27
(2051)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai

Kaišiadorių vyskupijoje

Elektrėnų dekanate

Šv. Antano atlaidai sukvietė kraštiečius

Vyskupas Juozapas Matulaitis,
kun. Ignas Kavaliauskas, Onuškio
seniūnė Zita Aniulienė, kun. Algimantas
Gaidukevičius ir Trakų rajono
savivaldybės administracijos direktorė
Asta Kandratavičienė vaišinasi kibinais

Po atlaidų bažnyčios šventoriuje
skambėjo muzika ir sukosi rateliai

VYTAUTAVA. Birželio 16-ąją, sekmadienį, Vytautavos Šv. Antano Paduviečio bažnyčia nesutalpino susirinkusiųjų į tradicinius Šv. Antano atlaidus. Ne tik iš aplinkinių kaimų, bet ir iš miestelių bei didmiesčių į Vytautavą susirinko apie 300 šio krašto žmonių. Nemažai jų būriavosi ties durimis, šventoriuje, nes bažnyčioje nebeliko vietos.

Šv. Mišias aukojo Kaišiadorių vyskupas emeritas Juozapas Matulaitis ir Punios klebonas kun. Vytas Sabaliauskas, pasakęs pamokslą. Šv. Mišiose dalyvavo šią parapiją aptarnaujantis Onuškio klebonas kun. Algimantas Gaidukevičius ir altaristas kun. Ignas Kavaliauskas. Pasibaigus iškilmėms, žmonės neskubėjo skirstytis. Šventoriuje smagiai griežė Aukštadvario kaimo kapela, sukosi šokių rateliai.

Į atlaidus susirinkusieji buvo vaišinami gira, kibinų atvežė Trakų rajono savivaldybės administracijos direktorė Asta Kandratavičienė, Seimo narės Dangutės Mikutienės padėjėjos.

Medinė Vytautavos Šv. Antano Paduviečio bažnyčia yra įtraukta į Kultūros vertybių registrą. Ji buvo pastatyta 1939 metais, Lietuvos Nepriklausomybės akto signataro, dvarininko Donato Malinausko dovanotoje žemėje. Dabartinis beveik išnykęs kaimas Vytautavos vardą gavo 1930-aisiais, Vytauto Didžiojo metais. Vytautava po Antrojo pasaulinio karo buvo tik nežymi kaimo vietovė, tačiau čia išliko parapija ir ilgus dešimtmečius puoselėjamos tradicijos, kurios gyvuoja iki šiol.

Sigita Nemeikaitė

Autorės nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija