2013 m. rugpjūčio 23 d.    
Nr. 31
(2055)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai

Vagį sulaikiusiam klebonui įteikta angelo skulptūrėlė

Šiaulių rajono policijos komisariato
viršininkas Ričardas Šiumberevičius
Pakapės klebonui kun. Jonui Bagdonui
įteikia angelo skulptūrėlę

Rugpjūčio 5-ąją Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Šiaulių rajono policijos komisariato viršininkas Ričardas Šiumberevičius Šiaulių rajono Pakapės klebonui kun. Jonui Bagdonui įteikė angelo skulptūrėlę, kuria apdovanojami visi Šiaulių krašto gyventojai, padėję atskleisti nusikaltimus.

Liepos pabaigoje klebonas sučiupo ir policijai perdavė vagį, pasikėsinusį apvogti klebonijos pastatą. Dvasininkas pasakojo, kad tą naktį žaibavo, todėl, kad neįvyktų nelaimė ir neužsidegtų elektroniniai varpai, įrengti zakristijoje, jis nusprendė išjungti centrinį bažnyčios elektros tiekimą. Pakeliui į bažnyčią klebonas išvydo išmėtytus daiktus ir išgirdo kažką kosėjant. Netrukus sode, po obelimi, jis pastebėjo vyrą, bandantį atidaryti dažų indelį, kurį galimai jis buvo paėmęs iš ūkinio parapijos pastato. Šalia iš ūkinio pastato išneštų daiktų buvo numesti žiebtuvėlis ir žvakė, kuriais tas vyras greičiausiai pasišvietė įsibrovęs į pastatą.

Klebonui iškvietus policiją 46 metų, neturintis nuolatinės gyvenamos vietos G. S. sprukti nemėgino. Naktinis „svečias“ buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Jam nustatytas 1,31 promilės girtumas. Šiaulių rajono policijoje dėl vagystės pradėtas ikiteisminis tyrimas. G. S. tai – ne pirma pažintis su teisėsauga – 2007 metais jis jau buvo teistas už plėšimą. Tyrimo metu aiškėja, kad vagis išlaužė parapijos ūkinio pastato laukujų durų spyną bei vidinių koridoriaus durų pakabinamą spyną ir į lauką išnešė tris čiužinius, paklodę, pagalvės užvalkalą, pagalvę, transformatorių, kėdės atlošą, puodelį, lėkštę ir šakutę. Nuostolių patirta tik dėl išlaužtų spynų, nes pavogti daiktai buvo surasti.

Kun. J. Bagdonas, kaip ir dauguma apdovanotųjų angelo skulptūrėle, savo poelgio nesureikšmina. Klebonas norėtų, kad parapijos žmonės gyventų saugiai, o vyrui, bandžiusiam apvogti parapijos pastatą, tai būtų gera pamoka, tikintis, kad į Dievo namus jis grįžtų tik vedinas gerų tikslų.

Šiaulių apskrities VPK informacija
Nuotrauka iš Siauliu.policija.lt

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija