2013 m. spalio 4 d.    
Nr. 36
(2060)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Kurianti
Lietuva


ARCHYVAS

2013 metai


XXI Amžius


Kronika

Poezijos ir dainų festivalis šventoriuje

Violeta Develienė

Programa Utenos Dievo
Apvaizdos bažnyčios šventoriuje

Tarp renginio žiūrovų – klebonas
kun. Henrikas Kalpokas (dešinėje)

Utenos Dievo Apvaizdos bažnyčios
šventoriuje programą parodė
keli kolektyvai

Utena. Dievo Apvaizdos bažnyčios šventoriuje vyko 18-asis poezijos ir dainų festivalis „Te negęsta saulė mūsų širdyse“. Tradicinis renginys prasidėjo šv. Mišių auka Dievo Apvaizdos bažnyčioje už neįgaliuosius, ligonius ir vaikus. Klebonas kun. Henrikas Kalpokas pasveikino šv. Mišių dalyvius ir palinkėjo Utenos neįgaliųjų draugijos pirmininkei Onai Rastenienei nepailsti organizuojant renginius.

Utenos rajono neįgaliųjų draugijos pirmininkė O. Rastenienė sakė, kad draugija, kuriai ji vadovauja 20 metų, Utenoje vienija daugiau kaip tūkstantį narių. Pagal galimybes organizuojami susibūrimai, išvykos, mugės bei parodos yra puiki proga pasidžiaugti vienas kitu, atskleisti savo vidinį pasaulį. Jau 18 metų Onutės iniciatyva Utenoje skaitoma neįgaliųjų ir festivalio svečių poezija.

Dievo Apvaizdos parapijos klebonas kun. H. Kalpokas pasidžiaugė, kad neįgaliųjų poezija, dainos, muzika ir svečių programos skamba Dievo Apvaizdos bažnyčios šventoriuje, ir palinkėjo sveikatos ir Dievo palaimos visiems negalią kenčiantiems ir šalia jų esantiems.

Savo dainomis ir nuotaika festivalyje visus džiugino ansamblis „Bočiai“, kolektyvai „Gija“ ir „Radasta“, Utenos neįgaliųjų draugijos kapela „Vyturiai“. Uteniškiams savo kūrybą dovanojo ir sveikinimus iš Biržų atvežė kolektyvas „Svajokliai“. Ypač visus savo kūryba pralinksmino kūrybiškoji Rita Balčiūnienė, humoristiškai pažvelgusi į krizę, grožio konkursus ir kaimo moters dalią.

Utenos rajono savivaldybės administracijos vardu stiprybės, sveikatos, bei kūrybinių minčių visiems linkėjo Utenos rajono savivaldybės Kultūros skyriaus vyr. specialistė Zita Mackevičienė, kuruojanti nevyriausybines organizacijas.

Uteniškių ir svečių eilės bei palinkėjimai susipynė į puikų bendrystės vainiką, dainos kvietė džiaugtis saule, tėviške ir meile. Renginio pabaigoje Utenos rajono neįgaliųjų draugijos pirmininkė O. Rastenienė nuoširdžai padėkojo rėmėjams: klebonui kunigui Henrikui – už svetingumą, muzikantams – už dovanotą nuotaiką, savivaldybei – už paramą, o Utenos rinktinės šauliams – už kvapnią arbatą ir puikią košę, kuria renginiui pasibaigus mielai vaišinosi festivalio dalyviai ir svečiai.

Autorės nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija