2013 m. spalio 18 d.    
Nr. 38
(2062)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai

Siono katedroje Kauno chorui dirigavo metropolitas Ilarionas

Rusijos stačiatikių patriarcho
vikaras metropolitas Ilarionas

Įveikęs keturis tūkstančius kilometrų, Kauno valstybinis choras ir jo vadovas Petras Bingelis kelioms dienoms tapo mūsų šalies muzikinės kultūros ambasadoriumi Šveicarijoje ir debiutavo Valais kantono sostinėje Sione nuo 1964 metų rengiamame tarptautiniame Siono muzikos festivalyje.

Gotikiniu viduramžių pilių ir katedrų grožiu kerintis Sionas ne veltui tituluojamas smuiko muzikos ir šio instrumento virtuozų sostine. Tarptautinio Siono muzikos festivalio įkūrėjas – garsus keletą metų Sione gyvenęs ir dirbęs vengrų smuikininkas Tiboras Varga. Siono festivalis, iš pradžių išimtinai kamerinės muzikos renginys, ilgainiui ėmė burti didesnius simfoninius orkestrus, imtasi rengti smuikininkų konkursus, sutraukiančius į Šveicariją muzikus iš viso pasaulio. Šiais metais jau 49-ojo festivalio meno vadovas, iškili muzikos pasaulio asmenybė – rusų smuikininkas Pavelas Vernikovas, ne tik puoselėjantis savo pirmtakų tradicijas, bet ir ieškantis naujų atspalvių bei sąskambių, – dalyvius ir klausytojus pakvietė atskleisti muzikos formų įvairovę, išgyventi jaudinantį ir prasmingą smuiko ir balso susitikimą.


Šv. Jeronimo premija – biržiečiui Povilui Gasiuliui

2013-iej ypač sėkmingi biržiečiui vertėjui Povilui Gasiuliui. Vasaros pradžioje jam už Johno Dos Passos romano „Manhatano stotis“ vertimą buvo paskirta Metų vertėjo krėslo premija. Rugsėjo 23 dieną P. Gasiulio talento gerbėjus pasiekė dar viena džiugi žinia – jis tapo Lietuvos literatūros vertėjų sąjungos įsteigtos Šv. Jeronimo premijos laureatu. Ši premija vertėjams skiriama už profesionalius ir meniškus pastarųjų trejų metų vertimus, už nuopelnus vertėjo profesijai, meniniam vertimui, meninio vertimo teorijai ir kritikai, vertėjų ugdymui. Laureatui įteikiama piniginė premija ir diplomas.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija