2013 m. gruodžio 6 d.    
Nr. 44
(2068)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai

Krikščionių Bažnyčių Lietuvoje memorandumas, skelbiant 2014-uosius Šeimos metais

Memorandumą pasirašiusieji
krikščioniškų Bažnyčių vadovai
Evgenios Levin
(bernardinai.lt) nuotrauka

Devynių krikščioniškų Bažnyčių ir bendruomenių Lietuvoje vadovai bei įgaliotieji atstovai pasirašė bendrą memorandumą, kuriuo 2014-uosius skelbia Šeimos metais. Lietuvos Biblijos draugijoje kilusi ekumeninė iniciatyva, virtusi dokumentu, vadinama istoriniu įvykiu, nes šeimos problemos šiandienėje visuomenėje suvienijo skirtingas krikščionių Bažnyčias.

Mes, krikščionių Bažnyčių Lietuvoje vadovai, suprasdami prigimtinę ir kartu krikščionišką šeimos vertę ir svarbą žmogaus bei visuomenės gyvenimui, 2014 metus skelbiame Šeimos metais.

Norime išsakyti ir paliudyti mūsų tvirtą įsitikinimą, kad gyvybė, lytiškumas, santuoka ir šeima yra pamatinės žmonių bendruomenės vertybės.

Labai džiugu, kad dauguma Lietuvos žmonių, ypač jaunimas, supranta, kad šeima, laimė ir gyvenimo prasmė yra artimai tarp savęs susiję. Jauni žmonės visada svajoja sukurti laimingą šeimą.

Mūsų gili pagarba šeimoms, kurių sutuoktinius vienija ištikima ir atsidavusi tarpusavio meilė, o vaikai ir įvaikiai auga patirdami tėvų meilę ir jaukią šeimos židinio šilumą.

Dėkojame tėvams, kad būdami sąmoningi krikščionys Jėzaus Evangelijos tiesą ir didįjį Dievo ir artimo meilės įsakymą kaip brangų perlą perduoda savo vaikams.

Reiškiame krikščionišką artumą šeimoms, patiriančioms įvairius sunkumus, nepriteklius, išgyvenančioms skaudžius išbandymus ar nelaimes. Kiekvieno žmogaus, o ypač krikščionio, svarbi pareiga nelikti abejingu, turėti jautrią artimui širdį, rūpintis bendruoju gėriu, siekti socialinio teisingumo. Stiprinančiu Dievo žodžiu ir žmogišku solidarumu kančioje norime būti su tais, kurie išgyvena skyrybų skausmą.

Drauge skelbdami Šeimos metus, siekiame atkreipti visuomenės dėmesį į grėsmes ir iššūkius šeimai: visa tai, kas nukreipta prieš prigimtinį žmogaus lytiškumą ir jo vertę, vyro ir moters santuoką, šeimos vertybes, žmogaus gyvybę ir teisę gimti, prigimtinę tėvų teisę auklėti vaikus pagal savo krikščioniškus įsitikinimus.

Tikėdami paties Kūrėjo žmogui suteiktu kilnumu, kviečiame visus drąsiai kurti gyvybės kultūrą, drauge su kitais aktyviai saugant ir ginant prigimtines šeimos vertybes.

Lietuvos Evangelikų Reformatų Bažnyčios konsistorijos superintendentas Tomas Šernas,

Lietuvos Vyskupų Konferencijos Pirmininkas Arkivyskupas
Sigitas Tamkevičius,

Lietuvos Ortodoksų Bažnyčios Vilniaus ir Lietuvos
arkivyskupas Inokentijus,

Lietuvos Evangelikų Liuteronų Bažnyčios vyskupas
Mindaugas Sabutis,

Septintosios dienos Adventistų Bažnyčios vyskupas
Bertold Hibner,

Lietuvos evangelinių tikėjimų krikščionių sąjungos Vyskupas
Rimantas Kupstys,

Krikščionių bendrijos  „Tikėjimo žodis“ vyresnysis pastorius
Gabrielius Lukošius

(pritarė ir vėliau pasirašys Baptistų sąjunga ir Laisvųjų krikščionių bažnyčia).

Vilnius, 2013 m. lapkričio 26 d.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija